https://www.adovrouwen.nl/https://www.vvalkmaar.nl/

Nieuw puntverlies

ADO Den Haag Vrouwen keert met legen handen terug uit Alkmaar. Na het gelijkspel tegen Feyenoord werd de tweede wedstrijd van het seizoen met 1-0 verloren door een afstandsschot in de 64e minuut van VV Alkmaar.

Veldoverwicht

Ondanks het veldoverwicht wat de Haagse ploeg gedurende de hele wedstrijd had stond het na negentig minuten spelen toch met lege handen.
Ook in deze wedstrijd waren er voldoende kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken maar een kopbal van Wiëlle Douma ging naast en doelpunten van Nikki IJzerman en Kirsten van de Westeringh werden door een matig fluitende scheidsrechter afgekeurd.

Voetbalwet

Trainer Sjaak Polak en zijn staf wijzigde in de rust de ploeg op een drietal  posities. Dit leverde wel de nodige extra druk op het Alkmaarse doel op maar de broodnodige treffer bleef uit. En dan treedt de bekende voetbalwet in werking. De ploeg die druk uitoefent krijgt dan zelf een doelpunt om de oren. In de 64e minuut overkwam dit ook ADO Den Haag.
Ondanks twee extra wissels die Polak in het veld bracht kwam de Hagenezen niet meer langszij.

Teleurstelling

De teleurstelling na afloop was groot en de ploeg kwam zelf tot de conclusie dat er ondermaats was gepresteerd. De komende week zal Polak zijn ploeg opnieuw moeten zien op te laden want zondag 12 september om 12.15 uur moet ADO Den Haag Vrouwen in het Cars Jeans Stadion aantreden tegen het sterke Ajax.

Scoreverloop: 64. Tuin 1-0
Scheidsrechter: Punt
Toeschouwers: 200

Opstelling VV Alkmaar: Liefting; Mol, Kruijthof, Hulst (Papp), Breewel (Van der Most), Henschen, Tuin (Nottet), Roosjen, Maudy Stoop, Nicole Stoop, Maass

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen: Lorsheyd; Vonk (46. Looijen), Hendriks, Verspaget, Nelemans; Douma (69. Raaijmakers), Van de Westeringh, Speelman (46. Van Belen): Rijsbergen (46. Amani), Ravensbergen (69. Anne Sellies), IJzerman

Deel dit bericht op: