FAQ

Veel gestelde vragen aan SportSnap.nl

Mag ik foto’s gebruiken voor social media?

Tegen een gering bedrag kan je de foto’s zonder watermerk downloaden. Deze zijn prima geschikt voor je eigen social media kanalen. Het kopiëren en gebruiken van foto’s met watermerk is verboden. Illegaal gebruik kan resulteren in boetes wegens auteursrechtenschending.

Mag ik mijn foto doorgeven aan anderen?

Een aangeschafte foto is altijd voor persoonlijk gebruik. Het is niet toegestaan om de foto weg te geven, te verkopen of om door anderen te laten publiceren.

Kunnen jullie op afroep foto’s komen maken bij onze club of team?

Dat is zeker mogelijk. Als je vragen hebt over onze mogelijkheden om sportfotografie in te zetten voor jouw club of team, maak dan gebruik van het formulier.

Waarom berekenen jullie kosten voor foto’s.

Het maken van goede sportfoto’s is kostbaar. Denk aan apparatuur en de tijd die een fotograaf nodig heeft voordat een serie online staat. Een klein bedrag per foto helpt de fotograaf om dit te kunnen blijven doen.

Waar komt de fotobestelling vandaan?

Wij werken samen met Oypo, dit bedrijf zorgt voor de verdere verwerking van jouw foto bestelling. Daarmee hebben we meer tijd om nog meer mooie sport foto’s te schieten.

Kan ik bezwaar maken tegen publicatie van een foto?

Het vastleggen van personen tijdens sportwedstrijden valt onder journalistieke fotografie. Daarvoor is vooraf geen toestemming nodig van de personen die op de foto staan. Als je een aannemelijk belang heb bij het niet publiceren kan je dat natuurlijk altijd melden bij ons.

Kan ik ook andere fotoproducten bestellen?

Via Oypo kan je het volgende afnemen: downloads groot en klein formaat, afdrukken in verschillende formaten en materiaal, canvassen en andere muur decoratie materialen. Daarnaast kan je denken aan telefoonhoesjes, mokken, sleutelhangers, enz. Zie ook hier

Hoe kom ik met jullie in contact?

Gebruik daarvoor het contactformulier of ons e-mail adres info@sportsnap.nl