ADO Den Haag in slotfase langs FC Eindhoven

Achterstand

De ploeg van Ruud Brood kwam in deze wedstrijd twee keer op achterstand te staan maar wijst dit uiteindelijk toch om te zetten naar winst.

Feest

Lang vierde het publiek van FC Eindhoven feest in het uitvak maar toen eenmaal de 3-2 op het scorebord verscheen werd het in dit vak al een stuk stiller. Helemaal stil werd het toen Samy Boerard in het ‘Haagse Kwartiertje’ de 4-2 scoorde.

Thomas Verheydt

ADO Den Haag begon sterk aan de wedstrijd en de eerste mogelijkheid was voor de sterke Thomas Verheydt. Een voorzet van Amar Catic op het hoofd van Verheydt belandde op de paal. ADO Den Haag bleef aandringen en via de vleugels werd menige aanval opgezet die echter in de kiem werden gesmoord door de verdediging van FC Eindhoven. Doelman Nigel Bertrams haalde op fraaie wijze een kopbal van Verheydt uit de bovenhoek.

Voorsprong

De eerste echte mogelijkheid voor de Brabanders was direct raak. Jort van de Sande kwam vrij voor doelman Luuk Koopmans te staan en schoot de bal zuiver langs Koopmans, 0-1. in de extra tijd van de eerste helft schoot Catic de thuisploeg weer langszij.
Na de rust kwamen de Eindhovenaren opnieuw op voorsprong door een afstandsschot van Jort van de Sande.

Haags kwartiertje

En opnieuw moest de thuisploeg weer in de achtervolging. Vlak voor de harde kern van ADO zijn spelers liet weten dat het Haags Kwartiertje was aangebroken scoorde Sem Steijn vanaf de elf-meter de gelijkmaker. Vijf minuten later scoorde nieuwkomer Samy Bourard de 3-2. Amar Catic kopte drie minuten voor tijd op aangeven van Xander Severina de 4-2 binnen.

Opstellingen

ADO Den Haag:
Koopmans; Seedorf (79. Komljenovic), Amofa, Kemper, Jonathan Mulder (65. Michael Mulder); Klas (59. Bourard), Steijn Breinburg (79. Severina); Catic, Verheydt, Besuijen.

FC Eindhoven:
Bertrams; Amevor, Peijnenburg, Bogaers, Van Son, Dahlhaus (84. Huybers), Van der Sande (50. Charles-Andreas Brym), Sleegers, De Keersmaecker, Vermeulen, Rácz.

Deel dit bericht op: