http://pccr.nl/https://www.voorburgcc.nl/Punjab CC 1 wordt Landskampioen

Op het Zomercomplex in Rotterdam was vandaag de ontknoping van de Cricket Topklasse competitie.

Punjab ontving daar het team uit Voorburg wat de dag daarvoor deze plaats had weten te bereiken door op eigen veld VRA te verslaan. Vandaag werd de winst duidelijk gehaald uit het veldwerk van beide teams. Zowel in de eerste als de tweede inning bleven er nog overs over. Punjab maakte een prachtige start met batten waarbij Saqib Zulfiqar en Stephan Myburgh een mooie serie runs bij lieten schrijven. Maar het bowlen en fielden van VCC zorgde er uiteindelijk toch voor dat deze eerste inning niet verder kwam dan 157 all out.

Dit target zag er heel haalbaar uit voor het team uit Voorburg. Maar de start van Punjab was zo krachtig dat VCC in de 11 over al 4 wickets opliep met een score van slechts 29 runs. Deze achterstand bleek niet meer in te halen te zijn. De pijn ging zo door en Punjab stevende als snel aan op een overwinning op eigen veld. VCC kwam niet verder dan 102 toen alle wickets gevallen waren. Punjab had voor het eerst in haar geschiedenis de landstitel binnen gesleept.

Heel zuur voor VCC die zo dicht bij waren gekomen, maar niet waren opgewassen tegen het sterke spel van de Rotterdammers. Daarna barste er een groot feest los in Rotterdam. De foto’s vertellen het hele verhaal.

Spelers VCC

Logan van Beek, Philippe Boissevain, Aryan Dutt, Sybrand Engelbrecht, Tom de Grooth, Mohit Hingorani, Vivian Kingma, Nirav Kulkarni, Floris de Lange, Bas de Leede, Steffen Mulder en Karl Nieuwoudt

Spelers Punjab

Teja Nidamanuru, Asad Zulfiqar, Ferhad Hussain, Irfan Ul-Haq, Mohsin Bajwa, Mohsin Hassan Shazad, Mubashar Hussain, Mudsar Hussain, Rehmat Zulfiqar, Saim Mian, Saqib Zulfiqar, Sikander Zulfiqar, Sohail Bhatti, Stephan Myburgh, Sulaiman Tariq en Yasir Usman

 

Umpires: Rizwan Akram – Nitin Bathi – Adriaan van den Dries

Deel dit bericht op: