Soccer Boys morele winnaar van duel tegen Te Werve

Ondanks hard werken van de thuisploeg moest de ploeg van Huib van Oostrom Soede toch twee dure verliespunten incasseren. Het leek wel zomer op sportpark Vredenburch. Veel mensen zaten lekker in de zon en konden genieten van een spannende wedstrijd. Met name de tweede helft liep de spanning behoorlijk op nadat Soccer Boys op gelijke hoogte was gekomen.

Het onderlinge punten verschil vooraf was zes punten. Het was Soccer Boys er alles aan gelegen om van de laatste plek af te komen. Al snel werd duidelijk dat Te Werve een stugge tegenstander tegenover zich had staan. Toch kwamen de wit-groenen na tien minuten spelen om een 1-0 voorsprong. Faysal Amaziane rondde een voorzet vanaf de rechtervleugel goed af, 1-0. Niets leek de bewoners van Sportpark Vredenburch nog in de weg te staan om de volle winst te pakken. De 2-0 bleef echter uit door het missen van een aantal grote kansen. De eerste grote kans voor Soccer Boys kwam na een half uur spelen maar ook deze werd gemist door de Bleiswijkse aanval.

Soccer Boys had in de gaten dat er best wat te halen viel en begon sterk en met meer pressie te voetballen in de tweede helft. De eerste kans kregen ze al na vijf minuut spelen maar ook nu bleef de score nog uit. Een minuut later moest Faysal Amaziane van Te werven geblesseerd het veld verlaten en werd langdurig behandeld langs de lijn, een tegenvaller voor van Oostrom Soede. Met nog een kwartier te spelen kreeg Soccer Boys dan toch de beloning voor het harde werken. Mats van Ruler was zeer attent nadat een hoge bal vanaf de rechter zijkant via de binnenkant van de paal weer het veld in kwam. Voor Ruler was het niet moeilijk de bal vervolgens langs de goed keepende Jay Veerman te schieten, 1-1.

De gemoederen liepen in de tweede helft wat meer op met als gevolg dat arbiter van der Perk vier keer het geel uit zijn borstzak moest trekken. In de extra tijd claimde de thuisploeg nog een strafschop nadat een aanvaller met twee armen in de rug was gelopen. Het zicht van de scheidsrechter werd hem ontnomen door andere spelers waardoor hij oordeelde dat er doorgespeeld moest worden en de strafschop niet werd gegeven. Toch tevredenheid na de wedstrijd bij van Oostrom Soede. Hij had zijn ploeg hard zien werken en een spannende wedstrijd gezien en vond de uitslag dan ook terecht.

Deel dit bericht op: