Duur puntverlies voor ADO Den Haag

Met name de tweede helft was voor het publiek zeer vermakelijk. In de eerste helft was het niveau van beide ploegen nog matig en gebeurde er weinig opa het veld. Het vuurwerk met de rookbommen was misschien wel het spannendste van de eerste helft. Na de thee stonden er twee ploegen op het veld die wilden spelen en voor de overwinning gingen. Resultaat was veel spanning en volop kansen aan beide kanten.

Spanning
Het bleef de hele tweede helft spannend to Sammy Brouard tien minuten voor tijd het verlossende doelpunt maakte. en hij met zijn team een feestje kon vieren voor het publiek. ADO nam geen genoegen met deze 1-0 voorsprong en ging op jacht naar de 2-0. Misschien had het beter de voorsprong kunnen verdedigen want door de aanvallende impulsen van ADO ontstond er ook ruimte voor de ploeg van Wim Jonk. Thomas Verheyd had kort voor tijd nog de 2-0 op zijn schoen maar doelman Filip Stankovic voorkwam een tweede treffer van de groen-gelen.

Blessuretijd
De extra tijd die arbiter Mansveld bijtelde werd voor de thuisploeg fataal want de Volendammers scoorde in deze extra tijd de gelijkmaker en waren samen met het meegereisde publiek uitzinnig van vreugde.

Karakteristieken
ADO Den Haag – FC Volendam (1-1)
Scoreverloop: 80. Bourard 1-0, 90+5. Mirani 1-1
Scheidsrechter: Manschot
Aantal toeschouwers: 6783

Deel dit bericht op: