Doelpuntenfestijn in Zoetermeer op sportpark DWO

De nummer tien op de ranglijst Duindorp SV was te gast op het sportpark in het westerpark in Zoetermeer om aan te treden tegen de nummer vier DWO. Het onderlinge puntenverschil voor de wedstrijd was negen punten waarbij aangetekend dat de thuisploeg één wedstrijd meer heeft gespeeld. Het werd een waar doelpuntenfestijn waarbij de dubbele cijfers net niet werden gehaald.

De ploeg van Edmund Vriesde begon direct aan een offensief richting het Duindorpse doel wat direct twee grote kansen opleverde maar die niet werden verzilverd door de blauw-witten. Aan de andere kant een aantal defensieve slordigheden waardoor Duindorp na een kwartier spelen toch op voorsprong had kunnen komen maar doelman Johan de Ruijter voorkwam een treffer. In de aanval die hierop volgde bleek Jeremy Burke wel succesvol en scoorde de eerste van de drie die hij in deze wedstrijd zou scoren, 1-0. Toch had Duindorp kort na de openingsscore alweer langszij kunnen komen door opnieuw slordig verdedigen van DWO. Robin roos schoot echter voorlangs. Kael Zulu kon halverwege de eerste helft zijn ploeg naar een grotere voorsprong schieten maar goalie Marco Harteveld verrichtte hierop goed keeperswerk maar kon niet voorkomen dat Jeremy Burke een minuut later zijn tweede treffer scoorde nadat hij door Pheadrick Baromeo de diepte was ingestuurd. Kort hierop moest Jordy Pronk met een hamstringblessure het veld verlaten, Een tegenvaller voor trainer Remco Torken van Duindorp. Ook Robin Roos moest nog in de eerste helft het veld geblesseerd verlaten. Wat volgde waren kansen voor beide teams. Op slag van rust scoorde Stephan Timmers de 3-0 en dat bleek de genadeklap voor Duindorp te zijn.

Na de thee werd de ploeg van Remco Torken, die veel oudere spelers in zijn ploeg heeft met name op conditioneel gebied volledig overtroeft door DWO. De veertigjarige doelman Harteveld werd in de tweede helft nog vijf keer gepasseerd en met een 8-0 stand maakte arbiter Opdam een einde aan de lijdensweg van Duindorp SV. Opdam moest Fransesco Fens van Duindorp nog met twee keer geel van het veld sturen wegens aanmerkingen op de leiding. Nadat Fens in de rust nog zijn verontschuldigingen had aangeboden aan Opdam kon hij zich in de vuur van het spel toch niet beheersen wat hem een tweede geel opleverde.

Deel dit bericht op: