In de finale van de nacompetitie stonden DSO en HVC’10 tegenover elkaar met als inzet, promotie naar de 1e klasse. Ook buiten het veld stonden twee grote supportersgroepen (1500-2000 man) tegenover elkaar die waren afgereisd naar het sportcomplex van DHC in Delft. Rood, groen en blauwe rookpotten en veel vuurwerk zorgden voor een prima sfeer voor en tijdens de wedstrijd. Het arbitrale trio had al aangegeven veel toe te laten voor de wedstrijd maar tijdens de wedstrijd hadden beide verenigingen de verantwoordelijkheid om hun supporters in toom te houden. Even dreigde dit mis te gaan maar door het verplaatsen van één supportersgroep werd dit opgelost zonder te escaleren.

De finale tussen DSO en HVC’10 werd afgewerkt op historische grond, het terrein van DHC. De elf van Piet Boon kwamen in de eerste helft op een terechte 0-1 voorsprong. Kirill Slutskyy passeerde DSO doelman Sven Wolsheimer met een droge schuiver. Sahr Kabuta en Tim Ceder zorgde aan Zoetermeerse kant voor behoorlijk wat gevaar maar beide waren niet scherp in hun afronding.

Na de thee kregen de mannen van DSO trainer Bert de Best meer vat op de wedstrijd en miste HVC’10 de overtuiging die ze in de eerste helft hadden. Hierdoor kwam de Hoekse defensie steeds meer onder druk te staan. Sahr Kabuta zorgde na een assist van Brandon Tichem voor de gelijkmaker en het vuurwerk werd hierop direct weer ontstoken bij het uitzinnige Zoetermeerse publiek. De man in het geel Franklin Berg besloot hierop het spel tijdelijk stil te leggen. Als snel was de orde weer hersteld en kon de wedstrijd worden hervat.

Aan beide kanten werden behoorlijk wat verse krachten ingebracht door Boon en de Best. Timo Reinhardt zorgde met een mooie lob over de Hoekse doelman Tom van der Spek voor de 2-1 voorsprong. DSO bleek in die fase ook over de betere conditie te beschikken en het leek of de mannen in het rood-groen vleugels kregen. Kort voor tijd slalomde de handige Reinhardt richting het Hoekse doel en passeerde opnieuw Tom van der Spek, 3-1. Een enorme vreugde uitbarsting was het gevolg en het feest is in Zoetermeer nog tot in de kleine uurtjes voortgezet.

Deel dit bericht op: