https://www.adovrouwen.nl/https://www.vvalkmaar.nl/ADO Den Haag Vrouwen – vv Alkmaar

De oefencampagne van de ADO Den Haag Vrouwen is begonnen met een overwinning. Ondanks de zege op vv Alkmaar zal de komende periode hard gewerkt moeten worden aan onder andere de afronding van kansen. De ploeg van Sjaak Polak speelde een goede wedstrijd maar in de afronding liet de Haagse ploeg veel liggen. Hierdoor werd het slechts een magere overwinning van 1-0.

Positief was dat de beide doelvrouwen, Maaike van Klink en de van de olympische Spelen teruggekeerde Barbara Lorsheyd een gemakkelijke middag hadden.

Strafschop

Een eerste treffer van Amber Verspaget werd geannuleerd wegens buitenspel. Maar na een overtreding op Kirsten van de Westringh binnen de zestien meter mocht Jannette van Belen vanaf elf meter aanleggen maar de Alkmaarse doelvrouw wist de bal te stoppen.

Wiëlle Douma

Na een klein half uur spelen gaf de nieuwe aanwinst Wiëlle Douma haar visitekaartje af en scoorde na een goed uitgevoerde aanval de 1-0.

Vervolg oefencampagne
Woensdag 11 augustus spelen de ADO Vrouwen hun tweede oefenwedstrijd tegen Excelsior Vrouwen op Sportpark Prinses Irene. Aanvang 19.30 uur.

Deel dit bericht op: