De eerste klap van ADO

ADO Den Haag speelde vandaag haar eerste wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. Op zondag 8 augustus was Jong Ajax te gast in het Cars Jeans Stadion. Het werd een verdiende 2-0 overwinning voor de ploeg van Ruud Brood.

De eerst helft was Jong Ajax meer aanwezig op de Haagse grasmat, maar tot echt gevaar kon dat niet leiden. Halverwege de eerste helft kreeg ADO meer vertrouwen en schoten de gasten meer en meer in de verdedigende rol. De rust werd ingefloten met een 0-0 op het bord.

Na zes minuten in de tweede helft wist de thuisploeg de enorme overmacht op Jong Ajax te verzilveren met de openingstreffer door Amar Catic. Coach Ruud Brood bracht door een wissel met Tyrese Asante ook Thomas Verheijdt in deze wedstrijd. Hij bewees meteen zijn waarde voor ADO door met een snoekduik de bal langs keeper Jay Gorter te koppen.

De ontlading was enorm, niet allen bij de spelers, maar ook bij het publiek wat weer in beperkte mate aanwezig was. Zoals het spandoek liet zien: “clubliefde kent geen divisie”. Met deze welverdiende 2-0 een mooi start van dit voetbal seizoen!

Scheidsrechter: Ingmar Oostrom.

Opstelling ADO Den Haag: Koopmans, Kemper, Klas, Meijers, Besuijen, Seedorf 70/(Komljenovic), Asante (60/Verheydt), Breinburg(78/Rottier), Amofa, Steijn, Catic (78/Boussakou)

Opstelling Jong Ajax: Gorter, Regeer, Llansana, Hillen (83/Yah), Baas, Fitz-Jim, Rasmussen, Hlynsson (70/v.Glerden), De Waal (70/Hansen), Jensen, Martha (46/Unuvar)

 

Deel dit bericht op: