ADO Den Haag – VV Alkmaar (VR)

Derde periodetitel voor de ADO Den Haag Vrouwen

Groot feest op het Prinses Irene Sportpark in Rijswijk na het behalen van de derde periodetitel voor de ADO Den Haag Vrouwen. Een overvol sportpark met uitzinnig publiek heeft kunnen genieten van een mooie wedstrijd tussen ADO Den Haag Vrouwen en VV Alkmaar. Bij een gelijkspel of een overwinning zou de periodetitel naar ADO Den Haag gaan. De vrouwen van Sjaak Polak en zijn staf lieten er geen gras over groeien en begonnen direct sterk aan de wedstrijd. Al na negen minuten viel het eerste Haagse doelpunt en de eerste helft werd afgesloten met een riante 3-0 voorsprong. In de tweede helft werd de voorsprong verder uitgebouwd naar een 5-1 overwinning. Na het laatste fluitsignaal kon het feest losbarsten. Na de champagne en een plaatje voor de KNVB werd er ook afscheid genomen van een tweetal stafleden en een aantal speelsters.
Het was een prachtige avond met een lach en een traan die werd afgesloten met een disco waarbij de speelsters enorm hebben genoten.

Toch moet het vizier nog even op scherp blijven want donderdag 26 mei om 14.30 uur speelt ADO de eerste wedstrijd voor de Eredivsiecup in het Cars Jeans Stadion.

Karakteristieken
ADO Den Haag Vrouwen – VV Alkmaar 5-1 (3-0)

Scoreverloop: 9. Ravensbergen 1-0, 19. Rijsbergen 2-0, 36. Speelman 3-0, 69. IJzerman 4-0, 75. Tuin 4-1, 84. IJzerman 5-1

Scheidsrechter: Westhoff
Toeschouwers: 497

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen:
Lorsheyd; Douma (79. Vonk), Hendriks (87. Pijnacker Hordijk), Verspaget, Nelemans (87. Burgers); Van Oosten (79. Van Raay), Ravensbergen, Speelman; Rijsbergen, Van Belen (87. Van den Born), IJzerman

Opstelling VV Alkmaar:
Liefting; Ruiter, M. Stoop, Mol, Kruijthof, Hulst, Van der Most, Tuin, Koopman, N. Stoop, Smal

Deel dit bericht op: