ADO Den Haag – FC Eindhoven

ADO Den Haag heeft door de overwinning op FC Eindhoven een goede uitgangspositie verkregen voor de return in Eindhoven.
Aan het begin van de wedstrijd kwamen de Hagenezen tot twee keer toe goed weg en heeft invaller doelman Damen de ploeg behouden van een achterstand.
Na een kwartier spelen zag een vol Cas Jeans Stadion dart Dhoraso Klas met een geweldig schot de Eindhovense doelman het nakijken gaf, 1-0.
Na een half uur spelen scoorde good old Thomas Verheydt zijn eenendertigste doelpunt van het seizoen. De vreugde bij het publiek was groot en het was wachten op een volgende score maar deze bleven uit.
Door een aantal wijzigingen in het spelsysteem had ADO het lastiger dan de eerste helft. Een strafschop, veroorzaakt door Hervé Matthys werd door Seegers benut waardoor FC Eindhoven de belangrijke aansluiting had gekregen. Thomas Verheydt werd veelvuldig gezocht door de blauw-witten en zij deden er dan ook alles aan om hem uit zijn spel te halen. Aan het einde van de wedstrijd hield ADO het hoofd koel en speelde de wedstrijd beheerst uit.
Zaterdag 21 mei volgt de return in Eindhoven

Karakteristieken
Scoreverloop: 15. Klas 1-0, 28. Verheydt 2-0, 74. Sleegers 2-1
Scheidsrechter: Kamphuis

Opstelling ADO Den Haag:
Damen; Asante, Amofa, Matthys, Kemper; Breinburg (73. Puclin), Klas, Steijn; Catic (80. Severina), Verheydt, Pires

Opstelling FC Eindhoven:
Bertrams; Amevor, Peijnenburg, Seedorf; Vermeulen, Verreth (16. Van Son), De Keersmaecker, Dahlhaus; Brym (70. Ogenia), Van der Sande (67. Racz), Sleeger

Deel dit bericht op: