https://www.adovrouwen.nl/https://www.vvalkmaar.nl/

Enthousiast publiek ziet ADO Den Haag winnen van VV Alkmaar

Voorlopig was dit de laatste wedstrijd waarbij publiek werd toegestaan bij de wedstrijd. In de komende weken wordt er opnieuw gespeeld in lege stadions. Na de teleurstelling van vorige week toen de ADO Vrouwen nog ongelukkig verloren van Heerenveen was de vreugde deze avond groot. Powervrouw van de wedstrijd was Jolina Amani. Amani begon deze wedstrijd op de bank maar scoorde in de tweede helft twee keer en het scheelde niet veel of zij had een hattrick op haar naam kunnen zetten.

Offensief begin
De vrouwen van Sjaak Polak begonnen sterk aan de wedstrijd en namen het Alkmaarse doel veelvuldig onder vuur en na twaalf minuten spelen opende Amber Verspaget de score met een kopbal. Hierna was de thuisploeg niet effectief genoeg en zakte het in waardoor Alkmaar steeds meer het initiatief ging nemen en na een half uur spelen kwam Alkmaar langszij door een score van Anna Ruiter.

Wissels
De staf besloot in de rust drastisch in te grijpen en wisselde al direct in de pauze drie speelsters. Omdat dit nog niet het gewenste effect bereikte stuurde hij ook Jolina Amani het veld in. Deze tactisch ingreep bleek direct al succesvol want net vier minuten in het veld scoorde Amani op aangeven van Nikki IJzerman de 2-1. Tien minuten later sloeg Amani opnieuw toe en scoorde haar tweede doelpunt en daarmee was de wedstrijd gespeeld.

Karakteristieken
Scoreverloop: 12. Verspaget 1-0, 29. Ruiter 1-1, 66. Amani 2-1, 77. Amani 3-1

Scheidsrechter: Oosterlaken
Toeschouwers: 385

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen:
Lorsheyd; Douma (62. Amani), Hendriks, Raaijmakers, Nelemans (46. Van Belen); Verspaget, Van de Westeringh (46. Van Oosten), Speelman; Looijen (46. Rijsbergen), Ravensbergen, IJzerman

Opstelling VV Alkmaar:
Mäkelä; Roosjen, N. Stoop, Ruiter, Mol (78. Coady); Kruijthof, Henschen, M. Stoop; Hulst (83. Van der Most), Koopman, Tuin

Deel dit bericht op: