ADO Den Haag stap dichter bij promotie

ADO Den Haag is weer een stap dichter bij promotie naar de eredivisie. Toch moeten er nog wat stappen genomen worden maar de eerste ronde hebben de Hagenezen overleefd NAC zowel in Breda als ook thuis in Cars Jeans Stadion met 2-1 te verslaan. In de volgende ronde die dinsdag al gespeeld gaat worden treft de ploeg van Giovanni Franken Eindhoven. ADO Den Haag treft in de halve finale van de play-offs FC Eindhoven die eerder afrekende met De Graafschap. ADO Den Haag speelt de eerste wedstrijd van de tweede ronde thuis voor eigen publiek.

In een sfeervol stadion met zo’n 10.000 bezoekers was gezorgd voor vuurwerk en een DJ.
Zonder Ricardo Kishna en Thomas Verheydt sloeg ADO in het laatste kwartier toe. Een eigen doelpunt van voormalig ADO speler Dion Malone en Dhoraso Klas leken de wedstrijd in het slot te gooien maar Basnzuzi van NAC scoorde in de extra tijd de aanluitingstreffer. Hugo Wentges hield zijn doel hierna schoon waarna het feest kon losbarsten.

Karakteristieken
Scoreverloop: 76. Malone (e.d.) 1-0, 79. Klas 2-0, 90+3. Banzuzi 2-1
Scheidsrechter: Lindhout

Opstelling ADO Den Haag:
Wentges; Janmaat (53. Asante), Amofa (88. M. Mulder), Matthys, Kemper; Breinburg, Klas, Puclin; Catic (84. Rodríguez), Steijn (84. Komljenovic), Pires (39. Severina)

Opstelling NAC:
Olij; Adilehou, Malone, Bakker, Maria; Welat; De Rooij, Rutten, Van Schuppen, Velanas (67. Banzuzi); Bilate
Toeschouwers: 10.379

Deel dit bericht op: