Wederom winst voor WHC/Hercules

De heren van het trainersduo Richard Rijken en Bart de Koning hebben de smaak van winnen te pakken. Het seizoen loopt op z’n einde maar de tomeloze inzet en gretigheid die op de vloer werd getoond waarmee het ook gisteravond DFS Arnhem puntloos huiswaarts stuurde, was bewonderenswaardig.

Het was Arnhem dat de leiding mocht nemen maar 10 minuten later leek de thuisclub al een flink gaatje te hebben geslagen middels een 7-3 voorsprong. De bezoekers bleven echter kalm en gedecideerd de aanval opzoeken waarbij vooral rechterhoekspeler Sofiane Rhouma een plaag voor de verdediging van WHC/Hercules was en werd (9 treffers maar liefst) maar gelukkig was dit verder niet van invloed op de uiteindelijk overwinning na 60 minuten. Tot een paar minuten voor de rust had het Haagse constant een kleine voorsprong maar het waren toch de Arnhemmers die met een 14-16 voorsprong de thee opzochten. Dat beloofde derhalve nog een spannende 2e helft te kunnen gaan worden en dat werd het ook.

Binnen no time was de achterstand weer teniet gedaan en langzamerhand, mede ook door o.a. weer fantastische reddingen waaronder 2 gestopte 7-meters van goalie Stefan Stapper, wist het combinatieteam het initiatief weer in handen te krijgen. Halverwege de 2e helft was het verschil weer opgelopen tot 3 in het voordeel van WHC/Hercules (25-22). DFS Arnhem bleef echter aanklampen en verkleinde de marge toch weer tot 1. De genadeslag kwam 5 minuten voor tijd. Tim Frenk kreeg een 2 minuten tijdstraf maar Arnhem kon niet profiteren. Integendeel, dankzij wederom een paar formidabele saves van Stapper kon het combinatieteam zelfs de voorsprong vergroten.

De coach van Arnhem koos voor een extra aanvaller waarbij de doelman dus even naar de kant ging. Soms levert dit resultaat op maar dit keer ging het faliekant mis. Zowel man van de wedstrijd Stapper als Jonah Baak wisten het tijdelijk verlaten doel te treffen. DFS gooide de handdoek in de ring en zodoende kon Lars met de laatste treffer van de avond de eindstand op 35-28 bepalen.

Volgende week zondag gaat WHC/Hercules op bezoek bij Aalsmeer, de nummer 4 in de competitie en op 28 mei ontvangt het in Boswijk kampioen Tachos.

Deel dit bericht op: