ADO Den Haag Vrouwen maken titelstrijd spannend

Op twee velden werd er gestreden om de landstitel in de eredivisie vrouwen. In Enschede speelden FC Twente tegen Telstar en op Haagse bodem speelde de ADO Vrouwen in het eigen Bingoal Stadion tegen Ajax. De Amsterdammers waren maximaal opgeladen want bij winst op ADO en bij verlies van FC Twente zou Ajax alsnog de schaal in ontvangst mogen nemen. Dat laatste is niet gelukt, de kampioen dit jaar komt uit Enschede.
De ongeveer 1300 toeschouwers waaronder veel Ajax aanhangers zagen Ajax direct jacht make op het eerste doelpunt. Toch hadden beide ploegen in het begin van de wedstrijd een mogelijkheid om de score te openen. Na een fout van de Haagse defensie kon Ajax hiervan profiteren en scoorde Danique Tolhoek de openingstreffer, 0-1. ADO Den Haag kwam, nadat Shanique Dessing binnen het strafschopgebied onderuit was gehaald, door een goed genomen strafschop van Lobke Loonen op gelijke hoogte, 1-1.
In Enschede was FC Twente inmiddels op een 2-0 voorsprong gekomen.
Na de doelwisseling begon ADO Den Haag direct veel druk te zetten op het Amsterdamse doel. De geel-groenen kregen diverse kansen maar waren niet scherp genoeg in de afronding. Dat was Ajax wel. Lily Johannes scoorde de 1-2 en kwamen met een beetje geluk ook nog op 1-3. Toch ging Ajax met lege handen terug naar Amsterdam want in Enschede bleef het 2-0 waardoor FC Twente landskampioen is geworden.

Waarschuwing: het kopiëren en gebruiken van foto’s met watermerk is verboden.
Illegaal gebruik kan resulteren in boetes wegens auteursrechtenschending.

Deel dit bericht op: