WHC/Hercules verslaat DFS Arnhem en sluit seizoen af met knappe 3e plaats

Voor een bomvolle Boswijk Arena streden de heren van coaches Wesley Hage en Nick Masmeijer tegen Arnhem voor de winst want dat zou betekenen dat ze hiermee ook de 3e plaats in de eindrangschikking zouden opeisen.

Na een wat stroef begin van beide kanten, ging het duel echt los middels een toegekende en benutte 7 meter van Tim Frenk. In hoog tempo viel de ene na de andere treffer, wat de coaches ook moest besluiten om eerder te wisselen dan gepland omdat de spelers duidelijk last hadden van de warme, vochtige hal en dus eerder even een rustmoment moesten krijgen. Een kwart wedstrijd hielden de nummers 2 en 3 gelijke tred maar dankzij treffers van Jonah Baak, Sten Maas en Jari van de Moosdijk kreeg de thuisploeg het initiatief meer in handen. Arnhem is natuurlijk niet voor niets de nummer 2 van de eredivisie en bleef tot aan de rust, zij het op enige afstand, mede dankzij harde voltreffers van linkeropbouwer Robbie van der Linden in het spoor van WHC/Hercules, rust 17-14.

Na de thee bleven de ploegen in hoog tempo de aanval opzoeken en was het voor de enthousiast meelevende fans op de tribune nog absoluut geen gelopen race wie uiteindelijk de winst over de streep zou trekken. Het Haagse vakkie C zorgde er uiteindelijk mede voor dat door hun meezwepende gezang en de dadendrang van hun favorieten op de vloer, het combinatieteam langzamerhand wegliep van de Arnhemse opponent. Dankzij Jonah Baak, Sten Maas, Daan van Vliet en Marijn van de Ree liep de thuisploeg meer en meer weg en begon men toch wel snel te geloven in een goede afloop.

De Gelderlanders probeerden van alles maar de Haagse Muur werd hoger en hoger opgetrokken waardoor bijna elke aanvalspoging in het blok van Mitch Giezeman en Mitchell Timmermans belandde en anders stond goalie Lars Hemmes wel op de goede plek. Tim Frenk, Ziggy Eijsenring, Stan Zwinkels en Mitchell Timmermans zorgden uiteindelijk voor de dikverdiende 31-22 overwinning, de 10 zege op rij en zoals eerder aangegeven de 3e plaats in de eindrangschikking.

Een terechte beloning voor een uitstekend seizoen!

TEKST; PR WHC/Hercules

Waarschuwing: het kopiëren en gebruiken van foto’s met watermerk is verboden.
Illegaal gebruik kan resulteren in boetes wegens auteursrechtenschending.

Deel dit bericht op: