Rus en Mladenovic grijpen titel, Nederlandse finale bij de heren

De zaterdag op het BICT Groep ITF The Hague stond in het teken van de halve finales in het enkelspel en de finales bij de dubbels. De topfavorieten Arantxa Rus en Kristina Mladenovic gingen er met de titel vandoor. Daar ging een bijzonder telefoontje van de Franse zesvoudig grandslamwinnares aan vooraf.

In het damesenkel trapte Arantxa Rus op center court de halve finales af. De volgestroomde en zonovergoten tribunes zagen in de eerste set hoe de Monsterse korte metten maakte met Isabella Shinikova: 6-2. In de tweede set kwam de Bulgaarse steeds beter in haar spel en sloeg Rus niet meer de ballen die ze wilde slaan. Met als gevolg dat er na de 6-4 setwinst voor Shinikova een derde set aan te pas moest komen. Gelukkig was Rus daarin op tijd bij de les en bereikte ze uiteindelijk zonder al te veel moeite (6-1 in de derde set) de finale.

Daarin neemt Rus het zondag op tegen Sara Beljek, die in twee sets te sterk was voor de in Den Haag woonachtige Eva Vedder: 7-5, 6-4. Vedder, die eerder deze week fysieke ongemakken kende en in het dubbelspel met Lexie Stevens zelfs opgaf, kon goed mee met het 17-jarige Tsjechische toptalent, maar moest zich toch gewonnen geven.

Nederlandse finale bij de heren!

Bij de mannen staan er zondag (vanaf 11.00 uur) twee Nederlanders in de finale. Max Houkes en Deney Wassermann maakten er in de halve finale een spektakelstuk van, tot laatstgenoemde in de eerste set met een blessure moest opgeven. Even daarvoor was Houkes van 5-2 naar 5-5 teruggekomen. In de finale treft Houkes landgenoot Guy den Ouden. Die schakelde op zijn beurt knap de nummer 4 geplaatst Eric Vanshelboim uit: 1-6, 6-0, 6-2.

Verslag: PR ITF WorldTennis

Deel dit bericht op: