KVS/Maritiem verspeelt nipt titelkansen

Dit weekend waren alle ogen gericht op de belangrijke competitiewedstrijd Unitas/Perspectief tegen KVS/Maritiem. Beide ploegen moesten winnen om aanspraak te kunnen blijven maken op de titel in de overgangsklasse die recht geeft op promotie naar de hoofdklasse.

KVS was duidelijk niet naar Harderwijk afgereisd om de punten cadeau te doen aan Unitas. Beide ploegen begonnen voorzichtig en de doelpunten lieten lang op zich wachten. KVS vond als eerste de korf en liep snel uit naar een 0-4 voorsprong. Pas na een kwartier scoorden de Harderwijkers hun eerste doelpunt om vervolgens door te pakken en de stand weer gelijk te trekken. Bij rust stond 6-6 op het scorebord.

Na de rust pakte Unitas het initiatief en liep licht uit op concurrent KVS. Coach André Kuipers van KVS probeerde met de nodige wissels zijn formatie weer op de rit te krijgen maar KVS had het lastig tegen het fel en luidruchtig spelende Unitas. Het arbitrale duo had de handen vol aan het fysieke spel waarbij de emoties soms aardig opliepen in deze enerverende wedstrijd. De eindstand werd uiteindelijk 17-14 in het voordeel van de Harderwijkers die daarmee hun titelkansen open  hielden.

KVS kan na deze nederlaag geen aanspraak meer maken op het kampioenschap en mist de directe aansluiting met de nummers 1 en 2. Alleen als Nieuwerkerk 2 misstappen maakt (waarvan één tegen KVS)  is de 2e plaats voor KVS het maximaal haalbare.

Deel dit bericht op: