DIE HAGHE EENVOUDIG LANGS RODA

Ook na speelronde 12 blijft Die Haghe koploper na de wel erg eenvoudige overwinning op Roda uit Westzaan wat geen moment aan een stunt kon denken.

Hoewel het zonnetje lekker aanwezig was, stond er wel een aardige wind over het veld aan de Baambruggestraat en moesten beide teams na het eerste fluitsignaal hier even aan wennen, maar toen men een beetje gewend was ging het snel met de score aan Haagse zijde en scoorde het 4 keer op rij en wist Roda dat het een moeilijke wedstrijd tegemoet zou gaan. Pas in de 14e minuut scoorden de gasten as hun eerste doelpunt en na de 5-1 in de 17e minuut de 5-2 liet volgen. Die Haghe schakelde even bij en liet geen spaan heel van de tegenstander. Aanvallend scoorde het zelf lekker door waar het verdedigend echt bijna niets weg gaf. Naa 30 minuten spelen stond er al 12-2 op het scorebord maar door een strafworp werd de ruststand 12-3 en was de wedstrijd wel beslist.

Ontspannen

De 2e helft begon en was het voor iedereen de vraag hoe hoog de uitslag zou oplopen. Door de tussenstand leek de verdedigende focus bij Die Haghe de 2e helft even wat minder maar aanvallend wist men wel door te blijven scoren. Tot aan de 48e minuut werd er om en om gescoord tot 16-6. Echter vanaf dat moment was de focus er weer en liep het vervolgens weg naar 21-6 met nog 2minuten te gaan. Dat Roda er nog 2 wist te scoren was voor de bekende statstieken en won Die Haghe met 21-8.

Stand

Door deze overwinning bijft Die Haghe koploper en kwam de verrassing later op de dag toen bleek dat ZKV had verloren van Maassluis. Achilles won wel bij Kios en HKV won ook bij Apollo. Met nog 2 wedstrijden te gaan staat Die Haghe nu 2 punten voor op Achilles en 4 op ZKV. Op 11juni is de volgende wedstrijd uit bij ZKV en bij winst kan het kampioenschap worden behaald omdat Achilles dan alleen nog maar op gelijke hoogte kan komen maar het onderling resultaat in het voordeel va De Kanaries is.

Deze wedstrijd begint om 17.00 uur op het veld van ZKC ’31 ivm het aanleggen van nieuwe velden bij ZKV. Kom met heel veel supporters naar Zaandam om de ploeg te ondersteunen en naar de overwinning toe te schreeuwen.

Deel dit bericht op: