WHC/HERCULES – PSV

WHC/Hercules sluit 2022 af met winst op PSV

De selectie van het trainersduo Wesley Hage en Nick Masmeijer nam het op tegen het Eindhovense PSV. Na de oorwassing van stadgenoot Hellas een week eerder was het combinatieteam er alles aan gelegen om het jaar met een positief resultaat af te sluiten en hiervoor moest dan wel de Brabantse opponent worden verslagen. De bezoekers vertoeven momenteel in de onderste regionen en proberen de puntjes bij elkaar te sprokkelen om uit de degradatiezone te komen. De thuisploeg kon derhalve rekenen op een supergemotiveerde tegenstander. Zou het de favoriet lukken om toch de Eindhovense muur te doorbreken?

e eerste aanvalspogingen van beide kanten bleken losse flodders dan wel waren een prooi voor de goalies. Nadat de spanning eraf was en de handen opgewarmd waren, kwam het duel echt los. Het initiatief lag continu bij het combinatieteam maar PSV hield knap stand en zo ontspon zich een spannend kijkspel met soms briljante break outs en fraaie scores maar er ging natuurlijk ook op technisch gebied regelmatig het een en ander mis. Toch was het WHC/Hercules dat na 30 minuten zuivere speeltijd met een op het oog veilige marge de kleedkamer mocht gaan opzoeken, 17-14.

De verkregen voorsprong werd na rust gestaag verder uitgebouwd met een maximale marge van 7 en we er bijna ¾ wedstrijd op hebben zitten (30-23), waarbij vele scores aan Haagse kant veelal ontstonden uit snel uitgevoerde break outs, met Luca Baak en doelman Ole van Grieken als de aangevers. De doelman moest reeds in de 8ste minuut van de eerste helft enigszins groggy naar de bank nadat hij een Eindhovense bal vol op z’n gezicht had gekregen. 2e doelman Jay-Jay Scholtes verving hem prima. Na de rust maakte Jay-Jay weer plaats voor de herstelde Ole.

Waar bijna iedereen in de gezellige sporthal dacht dat de wedstrijd wel gelopen was, daar bleken de bezoekers er toch nog in te geloven en zowaar leek het wonder van Eindhoven te gaan geschieden want bijna 12 minuten lang wist WHC/Hercules geen enkele kans in een doelpunt meer om te zetten terwijl de Rood-Zwarten elke aanval zagen omgezet in een score waarbij 2 minuten voor tijd de gelijkmaker (31-31) op het scorebord verscheen. Gelukkig stond toen de bijna altijd koele Jari van de Moosdijk op als initiatiefnemer van een Haagse aanval en zijn 9 meter schot belandde onhoudbaar in de rechterbenedenhoek. PSV’s aansluitende aanval werd een prooi voor Ole en het was Jonah Baak, die de man van de match werd toen hij een afgeweerd schot van de Eindhovense goalie in de rebound feilloos afrondde, eindstand 33-31.

Al met al een dikverdiende overwinning waarbij de Haagse selectie het te lang spannend hield.

Vanaf 15 januari 2023 wordt de eredivisie vervolgd met een uitwedstrijd tegen Bevo 2.

Deel dit bericht met je vrienden via: