Zwaarbevochten

De laatste oefenwedstrijd is gespeeld en de ploeg van Sjaak Polak met zijn staf kunnen zich gaan opmaken voor de eerste competitiewedstrijd. Zondag  29 augustus is Feyenoord te gast in het Cars jeans Stadion. Het laatste oefenduel werd gespeeld in Sassenheim tegen de vrouwen van Ter Leede. De Haagse ploeg, speelde in een nieuw uittenue met daarop de naam van de nieuwe hoofdsponsor,. In een niet al te lastige wedstrijd zette ADO de tegenstander direct onder druk maar het zichzelf toch onnodig lastig door het missen van de vele kansen.

Voorsprong

In de elfde minuut werd het spel van ADO dan toch beloond met een doelpunt van Jaimy Ravensbergen na een voorzet van Liz Rijsbergen. De kansen die hierop volgden leverde vooralsnog geen verhoging van de voorspong op. In het afronden van kansen heeft ADO nog wel een weg te gaan. De ploeg heeft in de afgelopen weken teveel kansen nodig gehad om de score te openen of op te voeren.

Gelijkmaker

Een kleine tien minuten voor de rust kwam de thuisploeg langszij. Na de rust opnieuw veel mogelijkheden voor ADO om de score te verhogen maar opnieuw leverde dit niets op Ter Leede maakte wel gebruik van de spaarzame kansen die het kreeg en zij kwamen hierdoor in de 64e minuut zelfs op voorsprong.

Eindzege

Nikki IJzerman zette haar ploeg dan toch weer op gelijke hoogte en dit was voor ADO het signaal om den druk nog verder op te voeren en op zoek te gaan naar de voorsprong en de eindzege. Vier minuten voor tijd werd die eindzege toch binnengesleept. De ingevallen Maartje Looijen vond het hoofd van Kirsten van de Weteringh die de 2-3 tegen de touwen werkte.

De opstelling van ADO Den Haag Vrouwen: Lorsheyd, Douma, Hendriks, Verspaget (46. Vonk), Nelemans; Raaijmakers (72. Looijen), Van de Westeringh, Speelman (46. Van Belen); Rijsbergen (72. Sellies), Ravensbergen, IJzerman

Deel dit bericht op: