ADO Den Haag vrouwen bereikt de kwartfinale van de KNVB beker

Door de 0-2 overwinning op Saestum uit Zeist staan de ADO Den Haag Vrouwen in de kwartfinale van de KNVB beker. Beide doelpunten vielen in de eerste helft en werden gescoord door Liz Rijsbergen en Jaimy Ravensbergen.

Het was duidelijk dat veel mensen het voetbalspelletje gemist hadden en zo’n slordige 500 supporters hadden dan ook de weg naar het sportpark in Zeist weer gevonden. Gesteund door deze grote opkomst van supporters begonnen beide ploegen aan de achtste finale van de KNVB beker. De Haagse vrouwen gingen direct goed van start en de Zeister doelvrouw werd direct op de proef gesteld. Kansen waren er voldoende en na een kwartier spelen werd een voorzet van Kirsten van de Westeringh hoog in de touwen geschoten door Liz Rijsbergen. De Haagse doelvrouw Barbara Lorsheyd speelde een sterke wedstrijd en voorkwam halverwege de eerste helft dat de thuisploeg langszij kon komen. Arbiter Rob Wassink keurde kort hierop een treffer van Saestum af. Volgens Wassink was er voorafgaande aan de Zeister treffer een overtreding begaan. Kort voor de theepauze scoorde Jaimy Ravensbergen uit een voorzet van Kayra Nelemans.

In de tweede helft werd er niet meer gescoord. Het lukte de thuisploeg niet meer om de Haagse defensie onder druk te zetten. Een derde treffer van ADO Den Haag werd door de arbitrage afgekeurd. Een zakelijke overwinning die de Haagse ploeg weer een ronde verder bracht in het bekertoernooi.

Saestum – ADO Den Haag Vrouwen 0-2 (0-2)
Scoreverloop: 14. Rijsbergen 0-1, 37. Ravensbergen 0-2

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen:
Lorsheyd; Douma (58. Speelman), Hendriks, Raaijmakers, Nelemans; Verspaget, Van de Westeringh, Ravensbergen; Rijsbergen, Van Belen (80. IJzerman), Looijen

Deel dit bericht op: