Het bekeravontuur zit er op voor ADO Den Haag

In de achtste finale van het KNVB bekertoernooi speelde de groen-gelen tegen RKC Waalwijk, uitkomend in de eredivisie. De ploeg van Ruud Brood verloor na verlenging met 4-2.

Evenwicht
Na de reguliere speeltijd stond een 2-2 stand op het scorebord en hierdoor moesten beide ploegen dus nog een half uur doorspelen voordat er uiteindelijk een winnaar bekend zou worden. Beide ploegen waren tot aan de verlenging aan elkaar gewaagd. Ondanks veel balbezit aan het begin van de wedstrijd kwam de thuisploeg na een kwartier spelen op voorsprong. Roy Kuijpers scoorde de openingstreffer na aangeven van de gevaarlijke linkerspits Lennerd Daneels.

Schaakspel
De eerste helft had soms meer weg van een schaakspel dan van voetbal, Veel heen en weer schuiven van de bal en weinig acties. Na de score nam RKC meer en meer het initiatief. Toch kreeg ADO weer iets meer vat op het spel van de thuisploeg en kwam na een klein half uur spelen langszij. Een hoekschop van Sem Steijn belandde op het achterhoofd van Boy Kemper en via RKC doelman Issam El Maach belandde de bal in het Waalwijkse doel. ADO kwam vier minuten voor de rust op een 1-2 voorsprong door een doelpunt van Thomas Verheydt op aangeven van Sem Steijn.

Wissels
De technische staf van ADO bracht in de rust een drietal wissels in het veld. Boy Kemper, Sem Steijn en Vicente Besuijen bleven achter in de kleedkamer en werden vervangen door Jonathan Mulder, Amar Catic en Eljero Elia.
In de 66e minuut werden ook Evan Rottier en Sacha Komijenovic ingebracht voor Ricardo Kishna en Jamal Amofa. RKC trainer Oosting wisselde o.a. Meulensteen voor Jens Odgaard. En juist deze Jens Odgaard bleek een gouden wissels te zijn want in de reguliere speeltijd bracht hij zijn ploeg langszij, 2-2. In de verlenging was het opnieuw Odgaard die een belangrijke rol speelde en in de 105e en 116e minuut scoorde hij de 3-2 en 4-2 en was de wedstrijd gespeeld. En daarmee kwam een einde aan de Haagse deelname in het KNVB bekertoernooi.

Opstellingen

RKC Waalwijk:
El Maach; Meulensteen, Nieuwpoort, Adewoye; Gaari, Oukili (64. Van der Venne), Lutonda (85. Azhil), Wouters (108. Büttner); Kuijpers (64. Odgaard), Bel Hassani (46. Stokkers), Daneels (101. Kramer).

ADO Den Haag:
Koopmans; M. Mulder, Matthys, Amofa (66. Rottier), Kemper (46. J. Mulder); Klas, Bourard, Steijn (46. Catic); Besuijen (46. Elia), Verheydt (90. Severina), Kishna (63. Komljenovic).

Deel dit bericht op: