https://www.psv.nl/psv/home.htmhttps://www.adovrouwen.nl/

ADO Den Haag Vrouwen sluiten 2021 af met nederlaag in Eindhoven

Bitter
Het is de vrouwen van Ado Den Haag niet gelukt om op de Herdgang te stunten tegen PSV. Het was vooral bitter omdat er met name in de tweede helft voldoende kansen waren om minimaal een punt weg te kapen van de rood-witten.

Afwezigheid
De technische staf moest het in deze wedstrijd doen zonder de scorende Jolina Amani. Er moest dan ook naar een creatieve oplossing gezocht worden om voldoende stootkracht in de ploeg te hebben. Ado Den Haag liet vanaf het begin van de wedstrijd zien dat het naar Eindhoven was afgereisd om de volle winst mee terug te nemen. Toch kwam de thuisploeg na 24 minuten spelen op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Desiree van Lunteren. De ploeg van Sjaak Polak liet het er niet bij zitten maar namen Sari van Veenendaal op de korrel maar het net werd niet gevonden.

Opnieuw tegenslag
Aan het einde van de eerste helft een nieuwe tegenslag voor ADO, Bo Vonk moest geblesseerd het veld verlaten nadat zij langdurig behandeld werd op het veld door de fysiotherapeute van ADO en de sportarts van PSV.

Strafschoppen
Ook in het tweede bedrijf kreeg ADO kansen maar een doelpunt bleef uit. Toen een speelster van PSV binnen de zestien meter de bal met har hand toucheerde werd de bal door arbiterSteven van der Vrande op de stip gelegd. Gwyneth Hendriks nam plaats achter de bal maar haar inzet belandde op de paal. Kort hierna scoorde de thuisploeg de 2-0 na een defensieve fout aan de kant van Ado Den Haag. Aanvoerster Hendriks kreeg na een nieuwe handsbal een herkansing om vanaf de elfmeter haar strafschop te verzilveren. En dit keer was het wel raak, 2-1 wat tevens de eindstand van de wedstrijd was.

Rust
De komende weken heeft de ploeg rust en is de hoop dat alle speelsters met blessures in januari voor een groot deel hersteld zullen zijn.

Karakteristieken
Scoreverloop: 24. Van Lunteren 1-0, 86. Brugts 2-0, 91.Hendriks (pen.) 2-1

Opstelling PSV:
Van Veenendaal; Rodriguez, Waldus, Van den Berg, Levels; Brugts, Van Lunteren, Carreras; Pattiwael, Ferreira Moreno Santos (59. Bross), Kuijpers (77. Biesmans)

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen:
Lorsheyd; Vonk, Hendriks, Raaijmakers (72. Balfoort), Nelemans (82. Van Raay); Van Oosten, Van de Westeringh, Verspaget; Rijsbergen, Ravensbergen, Van Belen (72. Looijen)

Deel dit bericht op: