https://peczwolle.nl/teams/vrouwen/pec-zwolle-vrouwen-2020-2021/spelers-en-stafhttps://www.adovrouwen.nl/

ADO Den Haag Vrouwen keren met lege handen terug uit Zwolle

Het is inmiddels bekend maar het blijft schandalig dat een duel in de eredivisie onder dergelijk slechte (licht) omstandigheden gespeeld moet worden terwijl er een prachtig stadion naast ligt. Met name is het vreemd dat de Zwollenaren hun wedstrijden tegen Feyenoord en Ajax wel in het stadion zullen spelen. M.i. een vorm van competitievervalsing.

In de eerste helft was het nog een redelijk gelijkopgaande strijd. Opnieuw werden de kansen die er waren niet afgerond, inmiddels een bekend gegeven bij de Haagse vrouwen. Een schot van Jaimy Ravensbergen ging naast en doelvrouw Moon Pondes blokkeerde een schot van Liz Rijsbergen. Een kopbal van Kirsten van de Westeringh op aangeven van Amber Verspaget ging over.

De thuisploeg kwam scherper uit de kleedkamer en scoorde Marushka van Olst kort na de pauze de 1-0. vanaf dit moment liepen de vrouwen van Sjaak Polak achter de feiten aan. Toen de thuisploeg op een 2-0 voorsprong kwam werd het steeds lastiger. Een snelle aansluittreffer van Liz Rijsbergen werd voorkomen door Pondes. Met nog tien minuten te spelen kwamen blauw-witten op een 3-0 voorsprong en was het spel hierna gespeeld.

Karakteristieken
PEC Zwolle – ADO Den Haag Vrouwen 3-0 (0-0)
Scoreverloop: 48. Van Olst 1-0, 56. Van Koot 2-0, 80. Maatman 3-0
Scheidsrechter: Kuiper
Toeschouwers: 300

Opstelling PEC Zwolle:
Pondes, Van Koot, Auée, Van der Vegt, Pruim, Noordman (86. Murray), Van Olst (86. Nassette), Diekman, Banarsie (68. Maatman), Van Bentem (72. Tiemens) en Walk (68. White).

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen:
Lorsheyd; Douma (76. Vonk), Hendriks, Raaijmakers, Nelemans; Verspaget, Van de Westeringh, Ravensbergen, Rijsbergen (68. Looijen), Van Belen (86. Van Raay) en IJzerman

Deel dit bericht op: