ADO Den Haag Vrouwen naar halve finale TOTO KNVB Beker

De vrouwen van ADO Den Haag hebben de vijfde finalewedstrijd in het TOTO KNVB Bekertoernooi in het zicht na de gewonnen kwartfinale. De basis hiervoor werd gelegd in Zwolle. Na een zeer grondige voorbereiding in de week voorafgaande aan de wedstrijd tegen PEC Zwolle maakten de vrouwen van ADO Den Haag het waar en werd de thuisploeg met 1-3 verslagen.

Na een moeizame start moest ADO vanaf de zijlijn door de technische staf herinnerd worden aan alle afspraken die eerder werden gemaakt. Dit had direct effect. Het initiatief werd direct opgepakt en ook fysiek liet de Haagse liet niet meer over zich heen lopen. De eerste kans voor ADO was de kopbal van Jannette van Belen maar van Belen zag de bal naast het doel gaan. Kort hierna had Maartje Looijen de eerste treffer op haar schoen maar de lat blokkeerde haar schot. ADO benutte met de snelle buitenspeelsters Looijen en Rijsbergen de zijkanten uitstekend en dit zorgde continue voor gevaar in het doelgebied van PEC Zwolle. Het eerste doelpunt van de ADO Vrouwen kwam ook door dit duo tot stand. Looijen was nu wel gelukkig in de afronding, 0-1.
Kort voor het einde van de eerste speelhelft kwam de thuisploeg langszij door een doelpunt van Jeva Walk.

In het tweede bedrijf zat de spanning in het slot van de wedstrijd. Nadat Amber verslagen de bal van dichtbij had overgeschoten was het de snelle Rijsbergen die met een solo op PEC doelvrouw Moon Pondes afging en haar kansloos liet, 1-2. Een opluchting voor het publiek die een verlenging in de kou niet zagen zitten. Captain Gwyneth Hendriks maakt een einde aan de Zwolse illusie om verder te bekeren. Hendriks scoorde vanuit een hoekschop de 1-3 en. hierna speelde de ploeg van Sjaak Polak de wedstrijd beheerst uit. Het feest kon beginnen en dit werd ingezet door prachtig vuurwerk van het meegereisde trouwe vlaggenteam. De busreis richting het Cars Jeans Stadion was één groot feest.

Karakteristieken
Scoreverloop: 30. Looijen 0-1, 40. Walk 1-1, 68. Rijsbergen 1-2, 70. Hendriks 1-3

Scheidsrechter: Overtoom
Toeschouwers: 300

Opstelling PEC Zwolle:
Pondes; Auée, Pruim, Noordman, Tiemens, Van Olst, Murray, Vliek, Speelman (46. Heijne), Walk, Schilder (73. White)

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen:
Lorsheyd; Douma (64. Raaijmakers), Hendriks, Speelman, Nelemans; Verspaget, Van de Westeringh, Ravensbergen; Rijsbergen, Van Belen, Looijen

Deel dit bericht op: