Oranje Leeuwinnen met 0-2 onderuit

De Oranje Leeuwinnen gingen dinsdag in het Bingoalstadion in Den Haag met 0-2 onderuit tegen Noorwegen. Dit was de eerste nederlaag voor de nieuwe trainer Andries Jonker. Een aantal vast basisspeelsters ontbraken bij deze wedstrijd. Caitlin Dijkstra, Lisa Doorn, Esmee Brugts en Fenna Kalma stonden hierdoor in de basis. Ook Jonker experimenteerde met het 5-3-2 systeem.

Het enthousiaste publiek zag weinig spektakel in de eerste 45 minuten. Het waren de Noorse vrouwen die de kansen kregen. Lisa Doorn kwam met een gele kaart goed weg na een forse overtreding. De Leeuwinnen kregen een behoorlijk aantal kansen maar de Noorse goalie deed het uitstekend en voorkwam meerdere malen een treffer van Oranje. De beste kans was voor Damaris Egurrola maar ook haar inzet werd van de lijn gehaald.

Na de rust ontkwam Oranje aan een vroege tegentreffer nadat Amalie Eikeland, na balverlies van Kerstin Casparij op de lat schoot. De Noren kwamen na een half uur spelen toch op voorsprong door een doelpunt van Sophie Román Haag. Een kwartier voor tijd werd het zelfs 0-2 door een eigen doelpunt van Sherida Spitse. In november volgen er twee nieuwe oefenwedstrijden.

Deel dit bericht op: