Oranje Leeuwinnen – Japan blijft 0-0

Onder streng toezicht van de KNVB werd in een leeg Cars Jeans Stadion de oefenwedstrijd gespeeld van de Oranje Leeuwinnen tegen Japan.

In het team van Oranje waren veel nieuwe gezichten terug te vinden. In het doel stond Barbara Lorsheyd, keepster van ADO Den Haag die na een aantal jaren dan toch haar debuut in het eerste elftal mocht maken. Mark Parsons had zes nieuwe namen opgeroepen voor dit duel,

Japan was een geduchte tegenstander een is een grootmacht in het vrouwenvoetbal. Beide teams troffen elkaar eerder tijdens de WK van 2019. Nederland won die wedstrijd dankzij twee treffers van Lieke Martens die nu door blessures niet tot de selectie behoorde.

Japan is al een week in Nederland en oefende donderdag 25 november in Almere tegen IJsland, een concurrent van Nederland. IJsland won dit duel met 2-0

Het werd een saaie wedstrijd in het Cars Jeans Stadion waarin beide ploegen nauwelijks kansen kregen. Aan Nederlandse kant begon het iets beter te lopen toen routiniers Sherida Spitse, Lineth Berensteyn en Merel van Dongen werden ingebracht. De routiniers zorgden voor iets meer evenwicht op het veld maar het veranderde nauwelijks iets aan de kansen. De tweede helft zijn de OranjeLeeuwinnen nauwelijks voor het Japanse doel gekomen. Toch is het goed dat de volgende generatie spelers inmiddels aan de poort aan het rammelen zijn. Veel geroutineerden zullen Inn de komende periode toch opvolgers moeten krijgen.

De wedstrijd eindigde in een slaapverwekkende 0-0.

Opvallend:
Parsons heeft grote belangstelling voor de 22 jarige Damaris Egurrola die momenteel uitkomt voor Olympique Lyonnais. Damaris is in de VS geboren, woonde lang in Spanje en heeft een Nederlandse moeder. Parsons hoopt dat Egurrola voor Nederland zal gaan kiezen.

Opstelling Oranje:
Lorsheyd, van Diemen, Dijkstra, Van Es, (46′ Doorn), Levels (61′ Van Dongen), Kaagman (61′ Spitse), Snoeijs (46′ Pelova), Baijings, Van der Sanden (61′ Beerensteyn) Smits, Jansen (76′ Olieslagers)

Deel dit bericht op: