Interland Nederland – Schotland

Interland Nederland – Schotland

Onder leiding van de nieuwe trainer, Andries Jonker speelden de Oranje Leeuwinnen een vriendschappelijk duel tegen Schotland. Dit duel diende als voorbereiding op het WK kwalificatieduel wat dinsdag 6 september gespeeld gaat worden. De Oranje Leeuwinnen begonnen goed aan de wedstrijd en na tien minuten spelen opende Vivianne Miedema de score, 1-0.
Lang kon Oranje niet genieten van deze voorsprong want twee minuten later lag de bal achter Daphne van Domselaar nadat Dominique Jansen haar tegenstandster Claire Emslie uit het oog was verloren. Emsli speelde zich vrij en schoot de bal onberispelijk binnen, 1-1.
De Nederlandse defensie had het niet druk maar de voorwaartsen van Oranje waren niet scherp genoeg om de score te verhogen. Het was uiteindelijk debutante Fenna Kalma die in de laatste minuut de winnende treffer maakte en hiermee de overwinning veilig stelde.

Dinsdag moet Oranje in het wk kwalificatieduel winnen van IJsland om rechtstreekse plaatsing veilig te stellen. IJsland won vanavond in de WK kwalificatiegroep van Belarus.

Jonker was tevreden na de wedstrijd. Hij had een prachtige avond gehad. “De meiden hebben met veel energie gespeeld en hebben laten zien dat ze willen winnen en aanvallend willen voetballen. We zijn alleen vergeten dit uit te drukken in de score”.

Deel dit bericht met je vrienden via: