FORUM SPORT – WIPPOLDER

Forum Sport en Wippolder delen de punten

Het was de vraag hoe Forum Sport zich zou herpakken na de 4-0 verliespartij tegen RKDEO. En dat moest dan gebeuren op eigen veld tegen de virtuele nummer één van de ranglijst, het Delftse Wippolder. Het antwoord op die vraag was duidelijk. Forum Sport speelde weer goed en bood Wippolder meer dan voldoende tegenstand.

Toch was het schrikken op sportpark ‘t Loo voor de thuisploeg toen Wippolder al in de vierde minuut de leiding nam door een fraaie kopbal van de lange verdediger Rob Overvliet. Het deed denken aan de wedstrijd van vorige week in Nootdorp toen Forum Sport ook snel op achterstand kwam. Maar dit keer kwam de ploeg van trainer Bas Steffens de teleurstelling van de vroege tegentreffer wel snel te boven. Het nam het initiatief in de wedstrijd en was de betere ploeg. Aanval na aanval richting doelman Dion de Jong van Wippolder volgde, maar echt gevaarlijk werd het niet.

Reflex
Dat was de actie van Luuk Dill wel toen hij in de dertigste minuut keihard van links in de korte hoek schoot bij Forum Sport-doelman Petter van Pruijssen. Met een katachtige reflex behoedde hij Forum Sport voor een 2-0 achterstand. Een paar minuten later was het de Forum Sport-linkerspits Jerone Goodett die de 1-1 binnenschoot. In de laatste minuut voor de rust kon Erik Lever vrij inkoppen, maar zijn kopbal poging ging net over.

Kansrijk
Na rust opnieuw een sterker Forum Sport dat Wippolder onder druk zette. Uit de vele kansen die het kreeg waren die van Sven Koppenol (speelde zich keurig vrij, maar schoot net te zacht in) en Pjer Bom (hard schot vanaf zestien meter) het meest kansrijk, maar ook hier stond de Wippolder-doelman op de juiste plek. De wedstrijd eindigde met de 1-1 stand. Forum Sport verdiende meer, maar was wel blij met het vertoonde spel en het eerherstel ten opzichte van vorige week. Door dit gelijkspel is de winnaar in de tweede periode nog niet bekend. Wippolder en FC Skillz hebben de beste papieren, maar moeten dan wel beide de inhaalwedstrijd winnen. Als dat gebeurt wordt het doelsaldo bepalend.

Tekst; Haaglanden Voetbal / Jean Nederlof

Deel dit bericht met je vrienden via: