https://www.feyenoord.nl/https://www.adovrouwen.nl/

ADO Den Haag laat Feyenoord ontglippen

Feyenoord Vrouwen, bij aanvang van de wedstrijd nog koploper in de eredivisie ontsnapte voor de tweede keer dit seizoen aan een nederlaag tegen ADO Den Haag Vrouwen.

ADO Den Haag begon de Rotterdamse ploeg direct na het eerste fluitsignaal onder druk te zetten. Ook de thuisploeg had het voornemen om het ADO heel moeilijk te maken en al snel in de wedstrijd kwam de eerste kans voor de rood-witten. Doelvrouw Barbara Lorsheyd moest direct met een katachtige beweging redding brengen.

Voorsprong
Na een half uur spelen kwam ADO Den Haag op voorsprong door een doelpunt van Liz Rijsbergen na een verdedigingsfout van de Rotterdamse defensie.

Offensief
Feyenoord begon in de tweede helft direct met een offensief richting het Haagse doel maar Lorsheyd hield haar doel nog schoon. Liz Rijsbergen kreeg vervolgens de kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien maar nadat zij de Rotterdamse doelvrouw was gepasseerd belendde de bal op de paal. Na zestig minuten spelen scoorde oud ADO speelster en momenteel aanvoerster van Feyenoord, Annouk Boshuizen dan toch de gelijkmaker.

In de slotfase raakte de sterk spelende Wiëlle Douma ernstig geblesseerd. na onderzoek in de kleedkamer moest de arts haar schouder terug in de kom zetten. Sjaak Polak en zijn staf zullen haar de komende weken moeten missen.

Scoreverloop: 29. Rijsbergen 0-1, 60. Boshuizen 1-1

Opstelling Feyenoord:
Weimar; Brandau, Conijnenberg, Van Diemen, Obispo; Boshuizen, Van den Goorbergh, De Vette; Van de Lavoir, Rijsdijk, Bennink

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen:
Lorsheyd; Douma (86. Van Oosten), Hendriks, Raaijmakers, Nelemans; Verspaget, Van de Westeringh, Speelman; Rijsbergen (86. Looijen), Ravensbergen (70. Amani), IJzerman (70. Van Belen)

Deel dit bericht op: