Excelsior (VR) – Ado Den Haag

Een oppermachtig ADO Den Haag Vrouwen boekte vrijdagavond opnieuw een grote overwinning in de Azerion eredivisie. Dit keer was het Excelsior die in eigen huis gedeclasseerd werd. De ADO vrouwen waren opnieuw goed op dreef en gaven doelvrouw Isa Pothof van Excelsior zes keer het nakijken.
Na twintig minuten spelen kwam ADO op voorsprong nadat Kayra Nelemans een hoekschop had genomen die door de Rotterdamse defensie in eigen doel werd gewerkt. Tien minuten later was het weer raak en opnieuw uit een hoekschop. Het leek een nieuw wapen van de Haagse vrouwen. Jaimy Ravensbergen stond op de juiste plaats en kopte de bal hard tegen de touwen. In de extra tijd schoot oud Excelsior speelster Daniëlle Noordermeer met een prachtig schot de groen-gelen op een riante 0-3 voorsprong. Nog voor arbiter Drost voor de rust floot lag de vierde er alweer in en opnieuw vanuit een hoekschop. Lobke Loonen was trefzeker en scoorde haar derde doelpunt van de competitie.

Na de rust bleven de corners van Ado Den Haag levensgevaarlijk want ook de 0-5 van Jaimy Ravensbergen kwam voort uit een hoekschop. En nog was het niet genoeg voor de ploeg van Sjaak Polak. De Rotterdamse defensie werd continue onder druk gezet en met nog nog ruim twintig minuten te spelen bepaalde Nikki IJzerman de eindstand 0-6.

Deel dit bericht op: