DSO – Te Werve

DSO zet goede reeks voort en klimt naar (gedeelde) 2e plek

Het onderlinge puntenverschil was weliswaar behoorlijk maar Te Werve blijft altijd een lastige ploeg waar rekening mee gehouden moet worden. De groen-witten die zaterdag te gast waren op sportpark Bentwoud verloren vorige week twee kostbare punten van Soccer Boys die voorafgaand aan dat duel nog hekkensluiter waren. De equipe van Bert de Best won de afgelopen twee duels en wilde deze serie voortzetten.

De thuisploeg begon voortvarend aan de wedstrijd maar de laatste fase van de eerste helft was het initiatief toch voor de mannen van Huib van Oostrom Soede. De eerste kans van de wedstrijd kwam na tien minuten spelen maar Wesley Faas schoot de bal voorlangs en leverde geen probleem op voor doelman Jay Veerman. De eerste kans voor Laughter Oti-Bonsu Te Werve trof geen doel. Ondanks de terugval van DSO en het aandringen van Te Werve werd er gerust met een 0-0 stand op het scorebord.

Doelman Jay Veerman stopte in de tiende minuut van de tweede helft nog een afstandsschot van DSO maar moest één minuut later toch een doelpunt incasseren van Wesley Faes, 1-0. Twee minuten later kon Dennis Boateng zijn ploeg op gelijke hoogte brengen maar hij faalde in de afronding, zijn kopbal ging rakelings over. Langzaamaan werden de duels steviger en werden er met name aan de kant van Te Werve harde tackles gemaakt die soms over de grens gingen. Hierdoor ontstond halverwege de tweede helft een behoorlijk opstootje en waren sommige spelers met moeite kalm te krijgen. Dit leverde een gele kaart op voor Sahr Kabuta van DSO en voor captain Hakan Yilderim van Te Werve. Nadat de gemoederen weer enigszins tot rust waren gekomen werd het spel hervat en bleef DSO rustig en gedisciplineerd opbouwen wat vrijwel direct na het incident de 2-0 opleverde door een doelpunt van Daley Windhorst. Hiermee was direct de angel uit de wedstrijd gehaald. In de laatste fase kwam de thuisploeg nog op 4-0 door doelpunten van Jay Weber en Jaryd Badal.

Door het verlies van Vitesse Delft staat DSO nu wat punten betreft op gelijke hoogte met de Delftenaren. Koploper UVS wist overtuigend te winnen van Kagia (6-0) en blijft lijstaanvoerder.

Deel dit bericht met je vrienden via: