RCL pakt in slotfase een punt tegen DSO

Op een zeer winderig sportpark Bentwoud (eigenlijk niet anders dan normaal) was RCL te gast bij DSO. Voor aanvang van de wedstrijd stond de club uit Leiderdorp op een zesde plaats. DSO, de club van trainer Bert de Best bezette plek drie en de doelstelling van de club is nog steeds promotie naar de tweede klasse. De rood-groenen hebben twee punten achterstand op koploper UVS maar wel een wedstrijd meer gespeeld.
Om mee te blijven draaien in de top zal de ploeg van de Best wel uit een ander vaatje moeten gaan tappen want zaterdag kon het tegen RCL niet overtuigen.

De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en de eerste kansen volgden na een tiental minuten spelen. Een schot van Junior Bassilio bleek geen probleem voor de RCL-doelman
Joe van Heusden. Niet veel later was het opnieuw van Heusden die zijn ploeg op de been hield. Maar na zeventien minuten moest de RCL-doelman zich toch gewonnen geven. In een scrimmage voor het doel werd een schot in eerste instantie nog weggewerkt maar Diosmell Heijgen stond op de juiste plaats en schoot de bal binnen de palen, 1-0. De grootste kans voor RCL om langszij te komen was voor Jake van Heusden die alleen op doelman Sven Wolsheimer afliep maar Wolsheimer maakte zijn doel klein waardoor van Heusden niet tot scoren kwam.

Daar waar DSO voor de thee beter uit de startblokken kwam was dit na de rust andersom en was het de ploeg uit Leiderdorp die meer initiatieven nam. De defensie van DSO hield lang stand maar vijf minuten voor tijd kwam RCL dan toch langszij. Gezien het spelbeeld van de tweede helft een terechte gelijkmaker.
Door meerdere blessurebehandelingen in de wedstrijd werd de reguliere speeltijd met enkele minuten verlengd. In die extra tijd scoorde DSO nog wel de 2-1 maar arbiter Verhoeve keurde dit doelpunt resoluut af wegens buitenspel.