Opluchting voor DSO na overwinning op Berkel

De drie punten zullen een opluchting zijn voor DSO-trainer Bert de Best want hij begon met een gehavende selectie aan de wedstrijd tegen Berkel. Door een blessure mist hij onder andere doelman Sven Wolsheimer. Voor DSO was het van groot belang om te winnen van Berkel en hierdoor aansluiting te behouden met de subtop in de tweede klasse. Toch was het de thuisploeg die in de eerste helft het spel bepaalde. Berkel begon de wedstrijd vanaf de aftrap met veel druk op de Zoetermeerse defensie. Toch wist DSO hier goed mee om te gaan en kwam het soms via de snelle buitenspeler Tim Ceder gevaarlijk binnen de 16 meter van de Berkelse doelman. Na een half uur spelen leverde Jeffrey Aarts de bal onnodig in en deze misser werd direct afgestraft, 1-0 voor de thuisploeg.

Vijf minuten voor de thee kwam DSO alweer langszij. Timo Reinhardt probeerde bal over de doelman te lepelen maar Dion Bierman was ongelukkig in zijn poging om de bal over het doel te werken waarna hij de bal binnen de palen schoot, 1-1

Na de thee voerde DSO direct en met succes de druk op de Berkelse verdediging op en na tien minuten stond de 1-2 op het scorebord. Dit keer was Timo Reinhardt wel succesvol in zijn afronding. De wedstrijd was hierna zeker nog niet gespeeld want Berkel kreeg best nog wel kansen om de stand weer gelijk te trekken. Halverwege de tweede helft ging captain Jay Weber naar de grond en greep naar zijn bovenbeen. Hij gaf direct het signaal naar de bank om hem te wisselen, een nieuwe tegenvaller voor Bert de Best.

Twintig minuten voor het einde gooide Junior Basilio de wedstrijd in het slot nadat hij alleen op de doelman van Berkel af liep en beheerst afrondde, 3-1. In de slotfase kreeg Patrick van Herwaarden nog een mogelijkheid om de 2-3 te scoren maar vond de Zoetermeerse reservedoelman Wesley Teeuwisse op zijn weg.

Volgende week speelt DSO tegen hekkensluiter van Nispen in De Zilk, een goede mogelijkheid om opnieuw drie punten te behalen in hierdoor in de race te blijven.

Deel dit bericht op: