https://www.adovrouwen.nl/https://www.saestum.nl/Ruime zege voor de ADO Den Haag Vrouwen tegen Saestum

Een week voor de start van de competitie en met nog één oefenduel te gaan was de ploeg van Sjaak Polak trefzeker en werd de ploeg uit Zeist met 6-0 naar huis gestuurd.

Kopbal Amani

Een goed spelend Saestum bood zeker in het eerste bedrijf goed tegenstand tegen ADO en hierdoor had de thuisploeg moeite om tot scoren te komen. Het was Jolina Amani die in de dertigste minuut de bal tegen de touwen wist te koppen na een voorzet van Romy Speelman en hiermee de openingstreffer op haar naam schreef.

Wissels

Op vier plaatsen werd in de tweede helft een verse kracht ingezet. Hierdoor ontstond met o.a. Liz Rijsbergen meer snelheid op de flanken. Het tweede doelpunt kwam dan ook vanuit een actie van Rijsbergen die door Jannette van Belen goed werd afgerond.  Kirsten van de Weteringh bracht de stand op 3-0 en binnen één minuut stond de 4-0 op het scorebord nadat liz Rijsbergen de doelvrouw van Saestum passeerde met een lob.

Succesvolle invalbeurten

Hierna was het verzet van Saestum definitief gebroken en liep de thuisploeg uiteindelijk uit naar een 6-0 winst (5-0 Maartje Looijen, 6-0 Kirsten van de Weteringh)

Laatste oefenduel

Zaterdag 21 augustus speelt ADO de laatste oefenwedstrijd tegen Ter Leede. Aanvang 11.30 in Sassenheim. Hierna heeft de staf nog een week om de ploeg topfit te krijgen voor het eerste competitieduel tegen nieuwkomer in de eredivisie Feyenoord.

De opstelling van ADO Den Haag Vrouwen: Van Klink, Vonk (46. Verspaget), Van Oosten (46. Hendriks), Douma (68. Van den Born), Nelemans (68. Looijen); Raaijmakers, Van Raay (46. Van de Westeringh), Speelman; Sellies (46. Rijsbergen), Van Belen (62,  Ravensbergen), Amani (62. IJzerman)

Deel dit bericht op: