https://www.psv.nl/psv/home.htmhttps://www.adovrouwen.nl/

ADO Den Haag Vrouwen vieren feest na overwinning op PSV

Positief nieuws in roerige tijden.
Het was een uitstekende dag voor ADO Den Haag. De ADO Den Haag Vrouwen pakten de eerste overwinning van het seizoen en de heren pakten de eerste periodetitel van het seizoen. Eindelijk eens positieve berichten in een periode dat de club roerige tijden doormaakt.

Revanche
Dat de eerste overwinning van het seizoen tegen PSV was maakte extra veel los bij staf en speelsters en publiek. Het was de revanche nadat de bekerfinale ongelukkig werd verloren tegen de ploeg uit Eindhoven.

De ruim 700 toeschouwers op de eretribune zagen een fel ADO aan de wedstrijd beginnen die de defensie van PSV direct onder druk zette. Kansen waren er voor Kirsten van de Westeringh en Jaimy Ravensbergen. Bij deze pogingen stond Sari van Veenendaal nog in de weg maar diezelfde van Veenendaal was kansloos nadat Amber Verspaget halverwege de eerste helft snoeihard tegen de touwen kopte. Een ontketend ADO bleef de druk opbouwen maar kwamen pal voor rust goed weg nadat een kopbal voorlangs vloog.

Haagse defensie
Na rust probeerden de rood-witten de druk op te voeren richting het Haagse doel maar de Haagse defensie verrichten hun taak uitstekend. De staf van ADO bracht in het ‘Haags kwartiertje’ een aantal verse speelsters in het veld en ook die lieten zich direct gelden in een aantal mooi acties.

Slotfase
In een bloedstollende slotfase moest Barbara Lorsheyd nog twee maal redding brengen. Invalster Romy Speelman kreeg nog een mogelijkheid om de voorsprong te vergroten maar zij zag haar schot over het doel de tribune ingaan. De vreugde na het laatste fluitsignaal was groot en het feest ging nog lang door.

Karakteristieken:
Scorerverloop: 22. Verspaget 1-0
Scheidsrechter: Tempelaar
Toeschouwers: 736

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen:
Lorsheyd; Douma (75. Vonk), Hendriks, Raaijmakers, Nelemans; Ravensbergen, Verspaget, Van de Westeringh (73. Speelman); Rijsbergen, Van Belen (75. Van Oosten), IJzerman (53. Looijen)

Opstelling PSV:
Van Veenendaal; Rodriguez, Waldus, Van den Berg (81. Jean), Levels; Biesmans, Van Lunteren, Carreras (70. Coolen); Brugts, Thestrup (60. Snellenberg), Pattiwael (46. Kuijpers)

Deel dit bericht op: