ADO Den Haag Vrouwen – OH Leuven

ADO Den Haag Vrouwen – OH Leuven

Het management van ADO Den Haag heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om weer een goede selectie op het veld te krijgen. De club zag een aantal basisspeelsters vertrekken naar o.a. PSV en Feyenoord. Zaterdag was de eerste testcase voor Sjaak Polak tegen het Belgische OG Leuven met daarin een aantal internationals die ooo actief zijn geweest op de Europese Kampioenschappen in Engeland. De technische stad van ADO kampt ook nog met een groot aantal langdurig geblesseerden. Zo zijn er in de afgelopen weken vier speelster geopereerd aan gescheurde kruisbanden. Barbara Lorsheyd ontbrak vandaag ook nog op het veld. Barbara heeft momenteel nog vakantie en zal maandag de training hervatten nadat zij met de Oranje Leeuwinnen aan het EK heeft deelgenomen.
De eerste helft kwamen beide ploegen niet tot scoren. Leuven had na twintig minuten spelen de grootste kans om de 0-1 op het scorebord te krijgen. Zenia Mertens kon als gevolg van een defensieve fout vanuit het centrum doorlopen richting het doel van Isa Grimmius. Wiëlle Douma kon op het laatste moment nog voorkomen dat de Belgische tot scoren kwam.

In de zeventigste minuut kwam de Belgische gasten dan toch op een 0-1 voorsprong. Na een scrimmage in het doelgebied viel Cato Pijnacker Hordijk met haar handen op de bal waarna de arbiter resoluut naar de stip wees. Nurija van Schoonhoven benutte deze bal vanaf de elf meter, 0-1 De thuisploeg bood in de laatste fase van de wedstrijd goed weerstand tegen het spel van Leuven en Jill van de Ende die haar debuut maakte in de hoofdmacht was zelfs dicht bij een gelijkmaker.
De Zuiderburen kwamen in de slotminuut nog op 0-2 door een uitstekend schot in de verre hoek van Valesca Ampoorter, net buiten bereik van Isa Grimmius.

Deel dit bericht met je vrienden via: