https://www.adovrouwen.nl/https://www.fctwente.nl/teams/vrouwen

Doelpuntrijk topduel ADO Den Haag Vrouwen – FC Twente

De strijd tussen ADO Den Haag Vrouwen en FC Twente was voor het enthousiaste publiek een zeer aantrekkelijk duel. Veel kansen en veel doelpunten.
Het was een geweldiger sfeer in het Cars Jeans Stadion. Het team van Sjaak Polak begon in dezelfde opstelling als tegen Excelsior vorige week. Toen wonnen de geel-groenen met 0-5. Niet gek dat de staf veel vertrouwen had in deze wedstrijd. Toch is FC Twente een lastig te bespelen ploeg die onvoorspelbaar is en gemakkelijk kan scoren.

De titelverdediger keerde uiteindelijk met één punt terug naar Enschede. Voor de ADO Vrouwen voelde het in eerste instantie als verlies want negen minuten voor tijd stond de thuisploeg nog met 4-3 voor. Maar kort na de wedstrijd waren de ADO Vrouwen blij met het behaalde resultaat en kreeg de ploeg alle complimenten van de trainer.

Spitsentrainer
Het aantrekken van spitsentrainer Richard Knopper lijkt zijn vruchten al af te werpen. Na zijn aantreden werd er in Rotterdam vijf maal gescoord en ook nu werd vier keer het doel van FC Twente gevonden.

Hatrick
Met drie doelpunten was Jaimy Ravensbergen het meest succesvol tegen FC Twente. Ravensbergen vertrekt deze week met Jong Oranje naar Noorwegen voor een trainingskamp. 25 oktober speelt Jong Oranje een oefenduel tegen Italië. Voor deze wedstrijd zijn opnieuw vier speelsters van ADO Den Haag geselecteerd.

Karakteristieken

ADO Den Haag Vrouwen – FC Twente 4-4 (2-2)
Scoreverloop: 4. Ravensbergen 1-0, 8. Kalma 1-1, 18. Van Dooren 1-2, 41. Ravensbergen 2-2, 57. Olislagers 2-3, 62. Van de Westeringh 3-3, 79. Ravensbergen 4-3, 84. R. Jansen 4-4

Toeschouwers: 481

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen:
Lorsheyd; Douma, Hendriks, Raaijmakers, Nelemans; Verspaget, Van de Westeringh, Speelman (80. Van Belen); Rijsbergen (71. Sellies, 90. Van Oosten), Ravensbergen, Looijen (46. Amani)

Opstelling FC Twente:
Van Domselaar; Kaptein, Dijkstra, Van Es, Olislagers; Casparij, Van Dooren (60. B. Jansen), Giesen; Stolze (74. Everaerts), Kalma, R. Jansen (85. Teurlings)

Deel dit bericht op: