ADO Den Haag blijft overeind door doelvrouw Barbara Lorsheyd

De Haagse doelvrouw Barbara Lorsheyd houdt ADO Den Haag Vrouwen op de been waardoor beide ploegen met één punt genoegen moeten nemen. Voor de ‘bewoners’ van het Cars Jeans Stadion een uitstekend resultaat maat voor de Amsterdammers moet het een teleurstelling zijn geweest. De ploeg van Danny Schenkel staat in de ranglijst op de tweede plaats achter FC Twente dat nu weer op kop gaat.

Opluchting maar ook bezorgdheid bij de Haagse staf door de opgelopen blessures van Maartje Looijen die al vroeg de wedstrijd geblesseerd moest verlaten. Na een half uur spelen moest Pleun Raaijmakers met een ernstige blessure het veld afgedragen worden en moest zij naar het ziekenhuis om uit de uitsluitsel te krijgen over het opgelopen letsel. Raaijmakes werd lang op het veld behandeld en ook de arts van ADO Den Haag was direct present.

Kort hierop scoorde Kirsten van de Westeringh de 1-0. Pas in de slotfase van de wedstrijd kwam Ajax langszij. Met nog acht minuten op de klok tekende Chasity Grant voor de gelijkmaker. In een bloedstollende slotfase voorkwam Barbare Lorsheyd tot vier keer toer een treffer van de rood-witten. ADO Den Haag kreeg daarentegen ook een situatie waarbij grtote grote twijfel wasof de bal nu over de achterlijn was geweest. De 1-1 eindstand was dan ook een terechte uitslag.

Karakteristieken
Scoreverloop: 41. Van de Westeringh 1-0, 82. Grant 1-1Scheidsrechter: Kraak
Toeschouwers: 564

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen:
Lorsheyd; Raaijmakers (35. Van Oosten), Hendriks, Douma, Nelemans; Verspaget, Van de Westeringh, Speelman; Rijsbergen (83. Sellies), Ravensbergen (83. Van Belen), Looijen (14. IJzerman)

Opstelling Ajax:
Van Eijk; Van der Most (61. Hoekstra), Van der Gragt, Doorn (75. Sabajo), Van de Velde; Noordam, Spitse, Pelova; Grant, Leuchter, Bakker

Deel dit bericht op: