ADO Den Haag (VR) – Telstar

De Azerion Eredivisie Vrouwen is van start gegaan en dit pakte voor de vrouwen van ADO Den Haag goed uit. Nieuwkomer Telstar werd met 4-0 verslagen en daarmee had de ploeg uit Velsen niets te klagen want als de thuisploeg scherp genoeg was geweest had de Telstar doelvrouw het een stuk zwaarder gehad en had ADO zelfs de koppositie ingenomen. Hiermee zijn de eerste punten binnen voor Sjaak Polak die tevreden kan terugkijken maar kritisch zal zijn v.w.b. de afwerking.

In de selectie van ADO Den Haag een aantal nieuwe gezichten. En één van die nieuwelingen, Lobke Loonen, was al in de vierde minuut succesvol en zette de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Ondanks de enorme hoeveelheid kansen voor ADO bleef het na het eerste bedrijf 1-0. In de tweede helft opnieuw een snel doelpunt. Dit keer opnieuw van een nieuwkomer, Chloë Vande Velde scoorde na een assist van Liz Rijsbergen de 2-0.

Nadat Jaimy Ravensbergen binnen de zestien meter onderuit was gehaald mocht Lobke Loonen vanaf elf meter aanleggen voor haar tweede treffer van de dag. Loonen schoof de bal in de hoek waar de uitstekende doelvrouw van Telstar, Kelly Steen de bal nog toucheerde. Ravensbergen scoorde tien minuten voor het einde nog de 4-0. De nieuwkomers hebben zich uitstekend gepresenteerd aan het enthousiaste publiek wat ondanks de enorme regenbuien toch was afgereisd naar het Bingoalstadion. En vanaf komende vrijdag spreken we niet meer van nieuwelingen als ADO moet aantreden in Rotterdam tegen Excelsior.

Deel dit bericht op: