https://www.adovrouwen.nl/https://sbvexcelsior.nl/vrouwenvoetbal/

Winst voor de ADO Vrouwen op Excelsior

De vrouwen van ADO Den Haag moest dit weekend uitwijken naar het trainingscomplex in Rijswijk omdat de mannen in het stadion hun wedstrijd speelden tegen Jong AZ.

Snelle voorsprong
Al binnen tien minuten hadden de groen-gelen een voorsprong opgebouwd van 2-0. Beide doelpunten werden gescoord door Jolina Amani die later in de wedstrijd geblesseerd moest uitvallen. Ook vleugelspeelster Liz Rijsbergen werd door de Rotterdamse defensie hard aangepakt maar zij kon de wedstrijd uiteindelijk uitspelen. Het derde doelpunt kwam voor rekening van Pleun Raaymakers die een corner van Kayra Nelemans hard tegen de touwen kopte, 3-0. Met deze riante voorsprong gingen de Haagse vrouwen de rust in.

Rotterdams offensief
Na de rust gingen de Rotterdamse vrouwen vol in de aanval wat resulteerde in twee treffers waardoor de spanning weer terug was in de wedstrijd. Frederique Nieuwland, oud ADO speelsters scoorde vanuit een vrije trap de 3-1 en Sabrine Ellouzi scoorde, opnieuw vanuit een vrije trap, de 3-2.

Bevrijdende treffer
De vierde en bevrijdende treffer kwam van de voet van Liz Rijsbergen op aangeven van Jannette van Belen, 4-2.

Debuut
Laura Dankelman en Akke van den Born (beide uit de beloften) kregen van de technische staf de mogelijkheid om hun debuut te maken in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen.

Winterstop
Volgend weekend speelt ADO de laatste wedstrijd voor de winterstop in het Philips Stadion in Eindhoven tegen PSV.

Karakteristieken
ADO Den Haag Vrouwen – Excelsior 4-2 (3-0)

Scoreverloop: 7. Amani 1-0, 9. Amani 2-0, 28. Raaijmakers 3-0, 52. Nieuwland 3-1, 57. Ellouzi 3-2, 62. Rijsbergen 4-2

Scheidsrechter: Vink

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen:
Lorsheyd; Vonk, Hendriks, Raaijmakers (76. Van Raay), Nelemans (68. Dankelman); Verspaget, Van de Westeringh (76. Van Raay), Ravensbergen; Rijsbergen, Van Belen (68. Speelman), Amani (38. Van Oosten)

Opstelling Excelsior:
Geenen; Rijks, Noordermeer (72. Hendriks), Nieuwland (83. Van Goch), Ridder; Kleine, Van Vliet, Piqué; Van Bokhoven (72. Coelho Aurélio), Ellouzi, Kersten (46. Versluis)

Deel dit bericht op: