ADO Den Haag Vrouwen uitgeschakeld in bekertoernooi

Na 120 minuten spelen kwam er een einde aan het bekeravontuur van de ADO Den Haag Vrouwen. De club uit Den Haag had graag een revanche willen nemen in de finale nadat het vorig jaar in de finale werd uitgeschakeld. Dit keer lag PSV dwars en is het toernooi ten einde. De staf kan trots zijn op hetgeen de ploeg de laatste weken op de mat laat zien.

Haags steun
De equipe van Sjaak Polak werd gesteund door een grote groep supporters waarvan een groot deel vanmorgen vroeg al verzamelde bij het Cars Jeans Stadion om met de bus te kunnen vertrekken richting Eindhoven.
PSV begon direct met pressie te spelen maar kwamen niet veel verder dan een paar kleine kansen. Tot in de 23e minuut Melanie Bros de Haagse goalie Barbara Lorsheyd verschalkte met een afstandsschot, 1-0.
Het lukte ADO Den Haag niet om in de eerste helft de aansluiting te vinden.

Geluk
In het tweede bedrijf zag het publiek een ander ADO Den Haag. Veel feller werd er op de bal gespeeld en de thuisploeg kreeg minder ruimte om de bal te spelen. Vanuit een corner kwam de bal terecht bij captain Gwyneth Hendriks in de rebound van haar eerste schot nogmaals kon uithalen en de bal hard in de kruising schoot, 1-1. Door de enorme druk die ADO uitoefende kon het voor PSV niet snel genoeg afgelopen zijn, wat een verlenging, en dus even een moment om op adem te komen, betekende. Net dat beetje geluk wat een ploeg nodig heeft ontbrak dit keer voor de ADO Vrouwen waardoor een verlenging uiteindelijk de doorslag moest geven.

Verlenging
Sjaak Polak wisselde na de reguliere speeltijd twee speelsters waaronder een verse spits, Jolina Amani en Jannette van Belen. In de 97e minuut kwam een geblokte bal van Hendrik uiteindelijk op het been van Julie Biesmans en belandde in het doel.
In een alles op niets poging werd ook doelvrouw Barbara Lorsheyd meegestuurd naar voren maar het mocht allemaal niet meer baten. De teleurstelling was overduidelijk zichtbaar bij de Haagse ploeg.

Karakteristieken
PSV – ADO Den Haag Vrouwen 2-1 na verlenging (1-0, 1-1)
Scoreverloop: 23. Bross 1-0, 49. Hendriks 1-1, 97. Biesmans 2-1

Scheidsrechter: Jobse
Toeschouwers: +/- 800

Opstelling PSV:
Alkemade; Rodriguez, Waldus, Van den Berg, Levels; Biesmans, Van Lunteren (69. Harrison), Brugts (115. Rask); Pattiwael (106. Coolen), Thestrup, Bross (62. Kuijpers)

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen:
Lorsheyd; Douma, Hendriks, Verspaget, Nelemans; Van Oosten (91. Van Belen), Van de Westeringh, Speelman; Rijsbergen (91. Amani), Ravensbergen, IJzerman (79. Sellies)

Deel dit bericht op: