ADO Den Haag Vrouwen pakken volle winst tegen PEC Zwolle

Er was vrijdag hard gewerkt door de onderhoudsploegen om het veld van sneeuw te ontdoen en bespeelbaar te maken. Twee wonderschone doelpunten bepaalden uiteindelijk de eindstand op 2-0.

Kou
In een ijskoud Cars Jeans Stadion hebben de vrouwen van ADO Den Haag de toppositie in de derde periode verstevigd onder toeziend oog van 450  enthousiaste toeschouwers.
De eerste helft bleef doelpuntloos en was matig. De grootste kans van de eerste helft ontstond na een hoekschop maar doelvrouw Poon Mondes hield haar doel gedurende de eerste 45 minuten schoon. Op eigen helft bleef ook Barbara Lorsheyd ondanks de kou alert en voorkwam een treffer van Danique Noordman.

Pintch-hitter
Alex Scholte die tijdelijk Sjaak polak vervangt bracht na de thee o.a. Jolina Amani in het veld om de druk op het Zwolse doel op te voeren. Na tien minuten spelen scoorde Liz Rijsbergen een prachtige goal en schoot de bal van afstand in de rechterbovenhoek en liet Moon Pondes kansloos, 1-0.
Kort hierna kwamen Amani en Pondes hard met elkaar in botsing maar na lange behandeling op het veld konden beide speelsters verder met de wedstrijd. De voorwaartsen van PEC Zwolle gingen steeds meer druk uitoefenen maar de Haagse defensie hield stand. Net voor het Haagse Kwartiertje bracht Jolina Amani met een steekpass Jaimy Ravensbergen in stelling die beheerst de 2-0 binnen schoot met een stiftbal.

Debuut
De staf besloot na deze treffer de captain van de ADO beloften, Cato Pijnacker Hordijk haar debuut te laten maken in de hoofdmacht.

Karakteristieken

ADO Den Haag Vrouwen – PEC Zwolle 2-0 (0-0)
Scoreverloop: 55. Rijsbergen 1-0, 75. Ravensbergen 2-0
Scheidsrechter: Hilgersom

Toeschouwers: 450

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen:
Lorsheyd; Vonk (75. Pijnacker Hordijk), Hendriks, Douma, Nelemans; Verspaget, Ravensbergen, Van Oosten (64. Van de Westeringh); Rijsbergen, Van Belen (82. Sellies), IJzerman (46. Amani)

Opstelling PEC Zwolle:
Pondes; Auée, Pruim, Darnoud, Murray (90. Nassette); Vliek, Noordman, Tiemens; Walk (46. Speelman), Maatman (66. Banarsie), Van Olst (46. Van Bentem)

Deel dit bericht op: