ADO Den Haag bindt ook NAC aan de zegekar

De zevende overwinning op rij is een feit. NAC werd in eigen huis met 4-1 verslagen. Ruud Brood liet na de wedstrijd weten trots te zijn op zijn ploeg die zowel binnen als buiten het veld uitstekend met elkaar omgaan en veel plezier hebben, ook in de periode dat ze moesten ‘overleven’ en zes punten in mindering kregen door de inmiddels bekende situatie rond ADO Den Haag.
Afwezigheid
Nadat Giovanni Franken de afgelopen week de coaching moest overnemen stond hoofdtrainer Ruud Brood weer op het veld bij zijn ploeg. Brood moest het deze wedstrijd doen zonder zijn aanvoerder Boy Kemper die vanwege een blessure afwezig was.
Trefzeker
De thuisploeg had het in het begin van de wedstrijd lastiog tegen een goed spelend NAC. De ploeg uit Breda speelde met een aantal oud ADO spelers. Thom Haye zorgde voor het eerste gevaar van de wedstrijd. Zijn vrije trap ging voorlangs. Toch leverde de eerste echte aanval van ADO direct een doelpunt op. Thomas Verheydt kopt de bal na aangeven van Vicente Besuijen hard tegen de touwen. Doelman Nick Olij was kansloos. Verheydt vestigde een nieuw clubrecord en scoorde in de afgelopen zeven wedstrijden op rij.
NAC kwam voor rust nog langszij door een doelpunt van oud ADO speler Thom Haye, 1-1
Kort na rust scoorde de groene-gelen binnen tien minuten twee maal waardoor en een ruime voorsprong op het scorebord stond. Opnieuw Verheydt en Sammy Brouard waren de doelpuntenmakers.
Brouard scoorde uiteindelijk kort voor het einde van de reguliere speeltijd zijn tweede doelpunt van de avond en bepaalde de eindstand op 4-1.
Opstellingen:
ADO Den Haag:
Koopmans; Janmaat (46. Bourard), M. Mulder, Matthys, Amofa; Klas, Breinburg (90. Asante), Steijn (84. Elia); Kishna (90. Catic), Verheydt, Besuijen.
NAC Breda:
Olij; Rutten, Rösler (80. Agougil), Malone, Mashart; Haye, Cagro, De Rooij (68. Antonia), Seuntjens, Velanas (68. Kotzebue); Van Schuppen (46. Van Schuppen).

Deel dit bericht op: