ADO Den Haag – Jong AZ

ADO Den Haag ontsnapte vrijdagavond aan een nieuwe nederlaag en pakt uiteindelijk toch een punt tegen Jong AZ. Thomas Verheydt had in de slotseconden zelfs nog een geweldige kans op de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken maar hij kwam zo’n 20 cm te kort. Na elf minuten spelen werd het spel n neergelegd en volgde een indrukwekkend applaus ter nagedachtenis aan de overleden oud ADO-speler Rond de Roode, een kippenvel moment. Nadat het spel weer werd hervat werd de druk op het Alkmaarse doel weer opgevoerd. Dit resulteerde in een doelpunt van Joël Zwarts nadat de doelman van AZ de bal op een kopbal van Thomas Verheydt moest loslaten. Zwarts was alert en schoot de bal binnen de palen. Hierna volgde nog diverse mogelijkheden om de voorsprong te verhogen maar uiteindelijk zocht ADO met een 1-0 voorspong de kleedkamer op voor de rust.
Na de rust bleef ADO aandringen en op zoek naar een nieuwe treffer. Jong AZ werd in de tweede helft gevaarlijker en na tien minuten werd ADO doelman Hugo Wentges verrast door een prachtig AZ doelpunt door Soulyman Allouch, 1-1.
Met nog ruim een kwartier te spelen raakte Jordy Wehrman in een sliding zijn tegenstander op het scheenbeen en kreeg hierdoor de rode kaart gepresenteerd door arbiter Alex Bos. In de slotfase van de wedstrijd bracht Kuyt een aantal wissels binnen het veld waaronder Mario Bilate. Het publiek ging achter de ploeg staan maar zag tot onsteltenis dat zeven minuten voor het einde Zico Buurmeester de 1-2 scoorde. Met een solo stak Mario Bilate het middenveld over en schoot hard op het doel van AZ. In de rebound was het invaller Amar Catic die de gelijkmaker binnen schoot. In de extra tijd kwam Thomas Verheydt enkele centimeters te kort bij zijn inzet waardoor er niets meer veranderde in de stand. Opnieuw kostbaar puntverlies.

Deel dit bericht op: