ADO Den Haag bekert verder na winst op Gemert

Tot twee keer toe had Gemert, uitkomende in de derde divisie alle hoop dat zij in Den Haag zouden stunten en de volgende ronde van het bekertoernooi zouden bereiken.
Lang zag het er ook naar uit dat die stunt waarheid zou worden. Ondanks dat de thuisploeg sterker was dan de Brabanders bleef een (grote) voorsprong uit. Het waren de Brabanders die zeven minuten voor de rust op voorsprong kwamen door een doelpunt van Willem den Dekker. De sterk spelende Eljero Elia scoorde op slag van rust de aansluitende treffer.

Toch kwamen de Hagenezen in de tweede helft opnieuw op achterstand. Opnieuw was het Willen den Dekker die in de 64e minuut Luuk Koopmans passeerde, 1-2. De Brabantse bank vierde hierna een kort feestje met spelers in de hoek van het veld. Het juichen kwam echter te snel want na het inbrengen van o.a. Thomas Verheydt werd het spel van ADO wat rustiger en gaf de routine uiteindelijk ook de doorslag. Thomas Verheydt scoorde twee keer binnen vijf minuten waardoor de wedstrijd tien minuten voor tijd gespeeld was. ADO beker verder an de 4-2 winst.

Deel dit bericht op: