In een goed gevuld Cars Jeans Stadion met enthousiast publiek lukte het ADO Den Haag Vrouwen niet om hetzelfde niveau op de mat te leggen als de wedstrijd tegen Feyenoord. In een matige eerste helft kwam de equipe van Sjaak Polak op een 0-2 achterstand. Een grote tegenvaller voor ADO Den Haag was de blessure, al in de derde minuut van Kirsten van de Westeringh. Een poging om door te spelen strandde. Vijf minuten later moest zij toch opgeven en werd van het veld gedragen.

Na twintig minuten spelen had FC Twente er al twee doelpunten inloggen en was de thuisploeg even de draad kwijt. In de tweede helft zag het publiek een ander ADO Den Haag. Met veel strijd werd de achtervolging ingezet en in de vijftigste minuut scoorde Romy Speelman de aansluitende treffer. Ondanks alle pogingen lukte het ADO niet om langszij te komen waarop de staf van ADO Den Haag in de laatste fase besloot 1 op 1 te gaan spelen.
Daardoor ontstond uiteraard meer ruimte voor FC Twente. Drie minuten voor tijd sloeg FC Twente opnieuw toe bij een counter. Marisa Olislagers scoorde de 1-3. Een toegewezen strafschop voor FC Twente werd nog knap gestopt door Barbara Lorsheyd. ADO Den Haag blijven ondanks deze nederlaag nog in de strijd om de derde periodetitel.

Karakteristieken
ADO Den Haag Vrouwen – FC Twente 1-3 (0-2)
Scoreverloop: 10. Van Dooren 0-1, 19. Jansen 0-2, 50. Speelman 1-2, 87. Olislagers 1-3

Scheidsrechter: Loontjens
Toeschouwers: 3098

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen:
Lorsheyd; Douma (46. Vonk), Hendriks, Speelman, Nelemans; Verspaget, Van de Westeringh (8. Van Raay), Van Oosten (86. Viehoff); Rijsbergen, Ravensbergen, IJzerman

Opstelling FC Twente:
Van Domselaar; Casparij (76. Van der Wal), Dijkstra, Van Es, Olislagers; Kaptein, Van Dooren (67.Everaerts), Peddemors; Stolze (67. Dhont), Kalma, Jansen

Deel dit bericht op: