ADO Den Haag kan publiek niet bekoren in laatste thuiswedstrijd van het seizoen.

Dick Advocaat wist niet hoe snel hij na het laatste fluitsignaal het veld moest verlaten. Het is tekenend voor dit seizoen want de ploeg speelde het gehele seizoen al ver onder de maat. Er was slechts één periode dit seizoen dit beter was en dat was direct na het vertrek van zijn voorganger. Maar na negen wedstrijden ging het mis en hierna is het niet meer goed gekomen. Diverse kansen om de play-offs te bereiken lieten de mannen van Advocaat aan zich voorbij gaan. De wedstrijd tegen FC Dordrecht had ADO Den Haag zich van zijn beste kant kunnen laten zien want er stond niets meer op het spel en had men vrijuit kunnen voetballen. Maar FC Dordrecht wat in de onderste regionen van de ranglijst stond kon twee keer terugkomen van een achterstand.

Advocaat kon niet beschikken over Rodriquez, doelman Stevens, Absalem, Esajas, Sleegers, Struick en Severina. Doelman Killian Nikiema maakte zijn competitiedebuut.

Voor de aftrap werd het nieuwe thuistenue getoond aan het publiek. Een tenue wat velen bekend voorkwam uit het verleden. Traditioneel werd met een minuut stilte (applaus) aandacht gevraagd voor diegene die de club zijn ontvallen dit seizoen. Foto’s van deze mensen werden getoond op de twee grote schermen.

Na een half uur opende de thuisploeg de score door een doelpunt van Malik Sellouki. Sellouki kon zelf oplopen van de helft van FC Dordrecht en na één-tweetje met Thomas Verheydt schoot Sellouki vanaf de rand van het strafschopgebied de bal hard tussen de palen, 1-0. Vijf minuten later alweer stonden de Dordtenaren alweer op gelijke hoogte nadat Tidjany Touré de bal langs de debuterende doelman Nikiema schoot.

Na de thee kwam FC Dordrecht bijna op voorsprong maar de inzet van Reemst raakte de buitenkant van de paal. Kort voor het publiek het “Haags Kwartiertje” kon inzetten scoorde Thomas Verheydt alsnog de 2-1 maar ook nu kon de thuisploeg niet lang van de voorsprong genieten want twee minuten later stond het alweer 2-2. In de laatste fase hadden beide ploegen nog aan het langste eind kunnen trekken maar de laatste thuiswedstrijd eindigde uiteindelijk in 2-2.

Karakteristieken
Scoreverloop: 28. Sellouki 1-0, 32. Touré 1-1, 72. Verheydt 2-1 (pen.), 75. Cetin 2-2
Scheidsrechter: Martens

Opstelling ADO Den Haag:
Nikiema; Hall (83. Wehrmann), Asante (73. Werker), Van Breemen, Kemper; Thomas, Kishna, Sellouki (76. Bilate); Catic (76. Komljenovic), Verheydt, Zwarts

Opstelling FC Dordrecht:
Bossin; Aberkane, Smolarczyk, El Azzouzi, Van den Avert (61. Brito); Reemst (83. Schippers), Cetin, Curay; Noc, Longo, Touré

Deel dit bericht op: